ОД ИЗВЕШТАЧА “НОВОСТИ”: КИНА


КАКО је изгледао последњи дан боравка српских кошаркаша у Кини, први без професионалних обавеза? У башти раскошног хотела "Шангри ла" затичемо Немању Бјелицу и Владимира Лучића. Планирали су излет до Кинеског зида, али су одустали због раног устајања. Доста им је буђења у зору и кратког сна током сељакања из града у град на Мундобаскету.


Бојажљиво им прилазе двојица кинеских фанова Србије, један у дресу нашег фудбалског репрезентативца Душана Тадића. Културно их моле за фотографију са кинеском и српском заставом, док један певуши стихове Бајагине песме "моји су другови бисери расути по целом свету". Наши момци стрпљиво позирајући, чекајући Марка Симоновића и Мирослава Радуљицу, који им је организовао обилазак једног од највећих храмова у Пекингу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ: Богдановић у идеалној петорци, Рубио МВП


Група раноранилаца, међу којима су Стефан Јовић и Никола Милутинов, враћа се са излета до Кинеског зида, удаљеног око два сата вожње од Пекинга. Носе традиционалне кинеске шешире од бамбуса и импресионирани су доживљајем највеће грађевине на свету, дужине 8.850 километара. Јовић нам показује слике зида грађеног за заштиту од упада Хуна.


- Ово је стварно вредело видети - препоручује нам Јовић обилазак највеће туристичке атракције у Кини.