ШОК, сензација... Речи које више нису адекватне за опис пораза Црвене звезде. Бар не за Црвену звезду какву гледамо ове сезоне. Шампион Србије и АБА лиге одиграо је још једну утакмицу далеко испод свог реномеа и доживео „шок“ у дуелу са Крком у Новом Месту – 79:77.


У трећем узастопном поразу, рачунајући и евролигашки од Макабија, црвено-бели су као и у првом регионалном од Будућности глумили глинене голубове шутерима противничког тима – домаћин је погодио 13 тројки из 26 покушаја! Шест је убацио Американац Коузи, колико и читава дезоријентисана екипа тренера Томића.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДА ОСЛАБЉЕНА У НОВОМ МЕСТУ: Трио Американаца прескаче Крку


У овом мечу и прилично ослабљена екипа због повреда Гиста и Дерика Брауна, док је Берон добио дозволу клуба да присуствује рођењу детета у Америци. Шансу су добили Симанић и Јовановић, који је у свом дебију показао да заслужује место у саставу. Свакако више од Оџа, који ни против Крке није знао да искористи своју физичку надмоћ.


Иако је Лоренцо Браун одиграо солидан меч, поново су били евидентни проблеми у организацији игре. Наравно, још евидентнији они у одбрани линије 6,75. У претходне две утакмице АБА лиге Звезда је примила 25 тројки, уз проценте реалитације ривала од 57 и 50 одсто.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Томић после Тел Авива: У Новом Месту не сме да буде падова


Ово је само један од бројних проблематичних сегмената игре црвено-белих, које у четвртак очекује евролигашки сусрет са Барселоном у „Пиониру“, док ће у 4. колу АБА лиге угостити Мегу.


ДВОРАНА „Леон Штукељ“. Гледалаца: 1.200. Судије: Радовић, Замојски, Шпендл.

КРКА: Коузи 20 (9-6 за три, 9 ас), Маринели, Шкедељ 1, Ђапа, Фифолт, Балажич 9 (5-3 за три), Јошило 19 (4-4 за три), Ракићевић, Лапорник 5, Рамљак 9, Лавал 14, Осолник 2.

Ц. ЗВЕЗДА: Човић 2 (3 ас), Л. Браун 12 (7 ас), Перпероглу 14, Давидовац 8, Ненадић, Лазић 2, Фаје 6, Добрић 5, Џенкинс, Симанић 9, Јовановић 16 (8-5 за два, 7 ск), Оџо 3 (7 ск).

17:20, 20:25, 18:16, 24:16