Српска кошаркашица Соња Петровић рекла је данас да ће садашња генерација националног тима ускоро "завршити своју причу" и истакла да њене саиграчице и она желе да то буде на прави начин, на Олимпијским играма.

Женска кошаркашка репрезентација Србије почиње нови циклус квалификацијама за Европско првенство утакмицом против Турске 14. новембра. Соња Петровић неће бити на терену јер се опоравља од повреде, али ће бити уз екипу против Турске.

- Битно ми је да сам уз екипу и да не пропустим циклус иако нећу моћи да играм јер од овога крећемо за оно што је најбитније, а то је квалификациони турнир за Олимпијске игре - рекла је Соња Петровић новинарима у Београду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Српске кошаркашице почињу нови циклус, главни циљ Олимпијске игре

Она је истакла да се нада да ће Србија добити домаћинство за организацију квалификационог турнира за Олимпијске игре.

- Сви смо свесни да ће ова генерација ускоро завршити своју причу и желимо да то буде на прави начин, на Олимпијским играма и евентуалним резултатом тамо. Али, резултати нису све, гледамо своју заоставштину, шта ће остати после нас - рекла је Соња Петровић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Даниловић неће да прича о имену новог селектора, али открива: Србија је поднела кандидатуру за квалификациони олимпијски турнир

Упитана о завршетку каријере, она је казала да је "нажалост много пута размишљала о томе".

- Немам дефинитивне планове, они обично падају у воду. Жеља је Токио и онда да се поново вага ситуација. То је тренутак који ће показати шта даље. Увек сам веровала да је водећим играчима много битно да знају када треба да се склоне... Нисам убеђена да ће оне без мене пропасти, има ко да ме замени - рекла је Соња Петровић.