КОШАРКАШИ Виртуса из Болоње су забележили други пораз у сусрету осмог кола Еврокупа против Андоре, а иако су савладани убедљивом разликом, изостанак тријумфа италијанске екипе може се окарактерисати као бенигни, будући да су оба састава обезбедила пролазак у другу фазу - 93:79.

Можда би резултат по Виртус био повољнији да Сале Ђорђевић није одлучио да Милоша Теодосића, после доминантног првог полувремена (19 поена за 14 минута), у наставку одмори и види шта може да добије од остатка свог тима.

- Теодосић у другом полувремену није играо јер је то била моја одлука, а и зато што сам желео да тестирам тим, да добијем одговоре од других - објаснио је Ђорђевић своју одлуку.

Бивши селектор "орлова" је прокоментарисао и саму утакмицу, и посебно назначио енергичност шпанског тима као превагу:

- Андора је имала одличан старт, пун енергије и агресивности. Играли смо добро у трећој деоници, али смо поклекнули у четвртој четвртини. Кошарка је игра интелигентних, веома је битно да се у последњим минутима одигра добро и сачува позитивна кош-разлика, јер је у Еврокупу сваки поен битан.

У редовима екипе из Болоње поред Теодосића, најбољи је био Френк Гејнс (18п) док је Стефан Марковић одиграо нешто слабију партију (6п, 5ас). На другој страни истакао се бивши играч Партизана Банџа Си (17п, 4-4 из игре, 4-3 за три), а српски кошаркаши Дејан Тодоровић (5п, 1ск) и Дејан Мусли (3п, 1ск) нису имали значај допринос победи Андоре.

Србија ће имати још једног представника у другој фази Еврокупа, будући да се у наредни круг пласирао Монако који са клупе предводи Саша Обрадовић. Победом против Макаби Ришона (79:77), "кнежеви" су постали четврта екипа из групе А која ће се такмичити у најбољих 16 другог по јачини европског кошаркашког такмичења...

"ПОДГОРИЧАНИ" САЊАЈУ ЧУДО

КОШАРКАШИ Будућности су после шест уводних пораза везали две победе, последњу против пољске Арке (78:61), и тако сачували наду да могу до наредне фазе Еврокупа. За то ће им првенствено бити потребно да тријумфују против Галатасараја и Олденбурга, али да им се поклопе резултати осталих екипа у групи, што је из ове перспективе равно чуду.