Српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Немца Јана Ленарда Штруфа у осмини финала Отвореног првенства Француске 6:3, 6:2, 6:2.

Ђоковић је у другом досадашњем дуелу са Штруфом уписао други тријумф и пласирао се у десето узастопно четвртфинале Ролан Гароса где га чека бољи из дуела у којем се састају Александер Зверев и Фабио Фоњини.

13:05 - ПРВИ СЕТ

1:0 Новак је освојио уводни гем на мечу после четири минута игре. Играло се на разлику, а српски ас је гем завршио сервис, па форхенд винером.

1:1 Штруф се већ у првом гему сусрео с брејк лоптом, али је успео да сачува сервис.

2:1 Повео је Немац 0:30, потом успео да сачува гем лопту, али је Новак са два одлична прва сервиса знатно себи олакшао пут до освајања трећег гема.

2:2 После три гема који су се играли на разлику, Штруф поравнава резултат без изгубљеног поена.

3:2 И Новак осваја први гем у мечу с нулом.

3:3 Немац поново осваја гем без изгубљеног поена.

4:3 Ђоковић долази до четвртог гема уз један изгубљен поен.

5:3 БРЕЈК! Новак ће у наредном гему сервирати за освајање првог сета, пошто је прву, од две везане брејк лопте искористио за одузимање сервиса ривалу.

6:3 После 34 минута игре Ђоковић осваја први сет, пошто је одлучујући гем освојио без изгубљеног поена.

13:40 - ДРУГИ СЕТ

1:0 БРЕЈК! Новак осваја четврти гем у низу и то на сервис ривала. Штруф је на гем лопту одсервирао дуплу сервис грешку и потом са још две неизнуђене грешке олакшао Ђоковићу пут од освајања уводног гема другог сета.

2:0 Српски ас је потврдио брејк уз један изгубљен поен.

3:0 БРЕЈК! Наставља се Новакова серија освојених узастопних гемова. Новим брејком стигао је до шест, искористивши прву, од две везане прилике за одузимање сервира ривалу.

4:0 Ас сервисом, четвртим у досадашњем току меча, Новак је, уз један изгубљен поен, потврдио и други брејк у другом сету.

4:1 Штруф, после седам узастопно изгубљених гемова, осваја свој први у другом сету.

5:1 Штруф ће у наредном гему сервирати за опастанак у сету, пошто је Новак, без изгубљеног поена, дошао на корак од дуплирања предности.

5:2 Асом, без изгубљеног поена, Штруф осваја седми гем другог сета.

6:2 Новак је на сет од пласмана у четвртфинале Ролан Гароса, пошто је одлучујући гем другог сета освојио с нулом.

14:10 - ТРЕЋИ СЕТ

1:0 БРЕЈК! Новак још једном брејком отвара сет. За разлику од другог сета, када је сервис ривала одузео на разлику, сада је искористио последњу, од две везане брејк лопте.

2:0 Лако и сигурно, без изгубљеног поена, Ђоковић је потврдио брејк.

3:0 БРЕЈК! Ђоковић још једном, пети пут у досадашњем току меча, одузима сервис Немцу. Штруф је повео у трећем гему трећег сета 40:15, потом је имао и трећу прилику да освоји гем, а када је није искористио најбољи тенисер света је знао да казни ривала и форхенд винером искористи једину брејк лопту у гему.

4:0 Ђоковић је, уз један изгубљен поен (дупла сервис грешка) потврдио други брејк.

4:1 Ас сервисом, на последњу од три везане гем лопте, Штруф осваја свој први гем у трећем сету.

5:1 Уз један изгубљен поен, Новак долази на гем од пласмана у четвртфинале Ролан Гароса. Немац сервира за останак у сету.

5:2 Успео је Штруф да остане на Отвореном првенству Француске још који минут, освојивши гем без изгубљеног поена.

6:2 Новак се у одлучујућем гему на мечу сусрео са првом брејк лоптом, али је успео да је сачува, а потом прву меч лопту претвори у поен за пласман у четвртфинале Ролан Гароса.