Млада српска теквондистикња Тијана Богдановић изјавила је данас да јој је сребро на Олимпијским играма у Рију највећи успех, али и највећи животни изазов до сада, с обзиром на то да је после тога осетила велико засићење и било јој је потребно много времена да поново ужива на тренинзима.

- После Рија је дошло до емотивног пражњења. Заситила сам се тренинга и спорта. Имала сам само 18 година и пролазила кроз пубертет, више сам тежила друштву, али успела сам да успешно изађем из тог искушења и вратим вољу за радом - изјавила је Тањугу Богдановићева на Салашу Стојшић приликом промоције "Грин Актив Донкафе".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Борковић: Једва чекам старт сезоне, циљ је у Топ 5

Како је навела, без обзира на велики број медаља, дуго јој је требало да се отргне од нездравог начина живота у којем су слаткиши играли велику улогу.

- Као мала сам била доста недисциплинована, доста сам волела слаткисе, али сада више практикујем здрав начин живота. Доста пута имам скидање килаже пред неки турнир и уместо слаткиша када осетим глад, сада пијем кафу са више антиоксиданаса - рекла је Богдановићева.

Она је открила да је заокрет у животним навикама претходио сребрној медаљи у Рију, што се одразило на побољшање њеног менталног склопа.

- Годину дана пре Рија сам променила начин исхране. Било је доста лакше, лепше сам се осећала. Није било наглих промена расположења, а дошли су још бољи резултати за шта захваљујем и мом целом стручном тиму.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: У ИЗРАЕЛУ ПОЧИЊЕ ЕП У ЏУДУ: Кукољ брани титулу

Она се присетила и вечери када је освојила медаљу и помешаних емоција јер је била уверена да јој је злато судијским пропустима одузето.

"Од самог финала је било доста емоција. Изгубила сам у пет секунди, али опет сам освојила медаљу и то је довело до помешаних емоција. Први дан након медаље је био јако конфузан. Онда је све било бајно, али и убрзо су дошли тренинзи који су ми тешко пали, али касније је све дошло на своје и тај период ми је донео велико животно искуство - закључила је Богдановићева.