Немачки произвођач спортске опреме Адидас повећао је данас своју процену профита за 2018. годину, по основу снажних финансијских перформанси остварених у девет месеци ове године.

Компанија је, међутим, срезала циљане приходе због слабијег од очекиваног раста прихода у западној Европи, преноси агенција Ројтерс.

Иако од већег ривала Најкија, Адидас преузима тржишни удео у Северној Америци, та америчка компанија све више осваја тржишта Европе, Блиског истока и Азије, где је продаја Најкија порасла за девет одсто у три месеца закључно са августом.

Извршни директор Адидаса Каспер Рорстед је за ЦНБЦ рекао да је његова компанија имала "одличан квартал" и да ће ово бити једна изврсна година.

Нето добит групације ће, како је саопштено, порасти за 16 до 20 одсто у овој години, на између 1,66 и 1,72 милијарде евра, у односу на раније пројектовани раст од 13 до 17 одсто.

Ипак, приходи од продаје ће порасти за осам до девет одсто, што је нешто ниже у односу на ранију пројекцију раста од око десет процената.

Приходи Адидаса у трећем кварталу порасли су за осам одсто на 5,87 милијарди евра, у односу на процену аналитичара од 5,92 милијарде евра, док је нето добит скочила за 19 одсто на 656 милиона евра, чиме је надмашена пројекција аналитичара од 619 милиона евра.