Српски атлетичар Елзан Бибић рекао је данас да је задовољан наступом на Европском првенству за млађе сениоре у Јевлеу, где је у трци на 1.500 метара освојио бронзану медаљу, док је у дисциплини 5.000 метара заузео осмо место.

"Кренуо сам пут Шведске с још већим амбицијама, али једна медаља и осмо место представљају велики успех, посебно у ситуацији када је размак између наступа у финалима на 1.500 и 5.000 метара био тек нешто дужи од сат и по", рекао је Бибић на конференцији за новинаре у Новом Пазару.

Иако је шампионат у Јевлеу био главно такмичење за Бибића у 2019. години, тренер Рифат Зилкић навео је да младог средњепругаша и у наставку сезоне очекују међународна искушења.

"Покушаћемо да уговоримо наступ на неком од митинга, да би Бибић покушао да испуни норму за Светско првенство у Дохи и Олимпијске игре у Токију. Њега и Теодору Симовић 10. и 11. августа очекује и Куп Европе у Скопљу", најавио је Зилкић.

Бибић ће предстојећег викенда наступити на дводневном финалу Купа Србије, чији је домаћин Нови Пазар.

"Покушаћу да поправим неке личне рекорде. Верујем да ћу успети у тим настојањима, посебно јер трчим пред мојом публиком", казао је двадесетогодишњи атлетичар.

Репрезентације Србије у Јевлеу, где се осим Бибића бронзом окитила и скакачица удаљ Милица Гардашевић, предводио је селектор државног тима Един Зуковић.

Он је најавио да ће се у Новом Пазару 20. и 21. такмичити сви кандидати за репрезентацију Србије, осим лакше повређених Иване Шпановић, Милице Гардашевић и Алексе Кијановића.

"У кугли се очекује дуел Асмира Колашинца и Армина Синанчевића, у даљу ће норме за велика такмичења јурити Страхиња Јованчевић и Лазар Анић. Ту су и Милана Тирнанић, Маја Ћирић и Тамара Салашки, сјајне на краћим деоницама, Марко Перић у бацању диска и многи други. Наравно, магнет за домаћу публику су Теодора Симовић и Елзан Бибић", рекао је Зуковић.

"То је изборно такмичење за састав репрезентације на Купу Европе, па позивам атлетску публику из Новог Пазара, Рашке, Сјенице, Тутина и осталих градова да дођу и виде најбоље домаће атлетичаре", додао је он.

Отварање финала Купа Србије на Атлетском стадиону у Новом Пазару заказано је за суботу од 18.15.