Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичићизјавио је данас да га је одушевила сигурност у победу и освајање златне медаље на Европском првенству коју су имале српске одбојкашице и поручио да је то нешто што мора да краси све српске спортисте.


- Мене је одушевило кад сам разговарао са њима за време такмичења колико су биле сигурне у свој циљ, а то је да иду тамо по злато - рекао је Удовичић на ТВ Пинк поводом победе одбојкашицама Србије и освајања златне медаље на Европском првенству у Турској.


Министар каже да су одбојкашице урадиле огроман посао, а то је пласман на Олимпијске игре, што су постигле само месец дана пре овог такмичења, тако да их је зато било теже мотивисати.


- Оно што је апослутно спортски најбитније и што показује разлику између најбољих, оних спортиса који су у највишем рангу и врху од оних који су осредње класе, а то је да иду на такмичење да освоје злато. То је мене и одушевило, то је управо нешто што мора да прави разлику и несто што мора да краси наше спортисте у наредном периоду - поручио је Удовичић.


Навео је да су српске одбојкашице и када су водиле и када су губиле показале ту смиреност и тај врхунски карактер спортиста.


- Ова утакмица, по мени, не из аспекта одбојке, већ спорта, показује да су апсолутно доминантне и зреле - каже министар.


Поводом дочека за одбојакшице који је синоћ приређен у Београду, Удовичић је рекао да је балкон Старог двора за сваког спортисту посебно место, поготово што сада има своју традицију скоро 25 година.


- Балкон као храм спорта и идеал за спортисте је врло битан у мотивационом смислу и врло важан као систем вредности који морамо да негујемо -сматра Удовичић.