Средњи блокер репрезентације Мина Поповић је за 25. рођендан као поклон од саиграчица добила победу против Кеније. Наше одбојкашице су у трећем колу Светског купа уписале први тријумф - 25:13, 25:11, 25:17. Сутра су слободне, а у среду на ред рано ујутру долази дуел са Аргентином (4.00 по нашем времену). У истом термину девојке су играле и са Кенијом.

- То нас је највише бринуло, што играмо у 11.00, па нисмо знале да ли ћемо успети да се разбудимо - признала је Јелена Благојевић. - Тешко је против Кеније, јер оне играју "дивљу" одбојку. Битно је да су све девојке добиле и искористиле прилику на најбољи могући начин.

Искусни примач сервиса је истакла позитивне стране победе:

- Завршиле смо посао за сат и десет минута. На тренингу ћемо се посветити мало више уигравању, за које нисмо имали времена раније. Победа је битна јер је и Мини рођендан, па да у позитивној атмосфери проведемо дан. Важно је да смо здраве. Покушаћемо да победимо у што више утакмица. Није нам толико битан резултат, али за атмосферу је боље да побеђујемо.

На позицији дизача је шансу добила и Мила Ђорђевић, која се тиму прикључила после Европског првенства.

- Много ми је драго јер је ово моја прва победа у дресу Србије. На леп начин смо отвориле утакмицу и показале смо квалитет у свим сегментима. Надам се да ће ова победа бити некакав прокрет - завршила је Ђорђевићева.