Победник последње две трке у Белгији и Италији возач Ферарија Шарл Леклер рекао је да његову екипу чека тежак викенд у Сингапуру, у предстојећој трци шампионата Формуле 1.Улична стаза у Сингапуру, где се у недељу вози једна од преосталих седам трка до краја шампионата, не одговара много Фераријевим болидима.

- На папиру, трка у Сингапуру не изгледа толико добро за нас. Има много кривина и мање равнина - навео је Леклер, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

Леклер је победио у претходне две трке у Монци и Спа, стазама које више одговарају болидима Ферарија. Стаза у Сингапуру је ужа и кривудава, има 21 кривину, у којима Ферари заостаје у поређењу са Мерцедесом и Ред Булом.

Леклеров тимски колега Себастијан Фетел имао је лошу трку у Монци, где се окренуо на стази и ударио у други болид када је покушао да се врати на стазу. Четвороструки светски првак спорији је од тимског колеге и за Леклером заостаје у генералом пласману.

- Заиста уживам у стази у Сингапуру. То је улична стаза, немате места за грешке и једна од пар трка које се возе по мраку. Већ смо видели да у тој трци може свашта да се деси и тешко је предвидети резултат - рекао је Фетел, који је четири пута побеђивао у Сингапуру.

Директор Ферарија Матија Биното рекао је да ће екипа унапредити болиде у Сингапуру, како би смањила заостатак за ривалима.

Мерцедес у викенд улази као фаворит, пошто су његови болиди ове сезоне били јаки на стазама са много кривина.

Прошле сезоне на стази Марина Беј победио је Луис Хамилтон из Мерцедеса, који би се тријумфом у недељу примакао шестој шампионској титулу.

Он је први у генералном пласману са 65 бодова више од тимског колеге Валтерија Ботаса. Ботас има 36 бодова више од Макса Верстапена из Ред Була, а Холанђанин има три бода више од Леклера.

У петак и суботу возе се три тренинга, квалификације су на програму у суботу од 15 часова, а трка за Велику награду Сингапура вози се у недељу од 14.10.