Шпанац Маверик Вињалес победник је Велике награде Малезије, претпоследње, 18. трке шампионата света у Мото ГП категорији.

Возач Јамахе је до друге овогодишње, а седме победе у каријери, дошао сјајном вожњом од самог старта када је избио на чело каравана и није дозволио ником да га угрози до циља.

- Имао сам сјајан темпо. Ималисмо план да од почетка кренемо жестоко и то се исплатило. Штета је што сам у Аустралији пао у последњој кривини јер бих везао два успеха - рекао је Вињалес.

ПОЧАСТ НАСТРАДАЛМ МУНАНДАРУ У суботу је,после пада у трци за Куп талената Азије на писти у Сепангу преминуо двадесетогодишњи Малезијц Африџа Мунандар. Њему су минутом ћутања одали почаст и сви победници трка су њему посветили тријумфе.

Друго место на стази Сепанг, освојио је светски шампион, возач Хонде Марк Маркез са три секунде заостатка, али треба истаћи да је Шпанац, стартовао као 11. и да је само дан раније имао јако тежак пад.

Трећу позицију освојио је Италијан возач Дукатија Андреа ДовициозоПосле жестоке борбе са легендарним Валентинм Росијем на Јамахи који је на крају доживео овацијепублике која га је наградила за Велику борбеност али и за најбржи круг на трци.

У генералном пласману Маркез има 395 бодова. Довисиоо има 256 ,а трећи је Вињалес са 201 поеном.

Мото ГП трку у Малезији пратило је 103.850 гледалаца са плаћеним улазницама.

Шампионат света у мотоциклизму завршава се 17.новембра у Шпанији трком за Велику награду Валенсије.

ПРВА БРАЋА СВЕТСКИ ШАМПИОНИ

Шпанац Алекс Маркез освојио је друго место у трци Мото ГП 2 категоријeшто му је било довољно да постане светски првак у овој класи. Алекс и Марк Маркез иначе су прва браћа светски шампиони у мотоциклизму.