ДЕЖУРНЕ екипе ватрогасаца и полиције, заједно са мештанима Грабовца, спасили су ноћас пса из Западне Мораве, кога је непознати монструм бацио умотаног у џаку са Новог моста, сазнају “Новости”.

Очевици сведоче за “Новости” да је драма која због мрклог мрака одмах није могла да се предвиди, почела синоћ око 22 сата.

Прочитајте још: Искасапили пса, осуђени на 16 месеци

- У то време сам приметио возило заустављено на мосту, са упаљена сва четири жмигавца, па сам помислио да постоји неки проблем са колима-каже за “Новости” Трстеничанин Драган Митровић,задужен за обезбеђење на отвореним теренима Спортског центра. - Таман сам кренуо да видим о чему се ради, а кола су кренула. Нисам видео ништа друго, јер је био потпуни мрак. После једно сат и по, стигла је дежурна патрола полиције и ватрогасаца. Дошли су по позиву пролазника који су чули пса. На срећу, успео је да се искобеља из џака и некако “закачи” на дрво испод моста.

Око 20 минута после поноћи, пристигао је и чамац у власништву људи из Грабовца, па је један од трстеничких ватрогасаца успео да дође до пса и тако га спаси.

Прочитајте још: ХЕРОЈ: Извукао пса из залеђене реке

- У питању је била женка, мислим да је чак и скотна - сведочи Митровић.

- Негде око један сат, стигли су и представници службе за збрињавање животиња и преузели су пса. Хвала Богу и Морави што је није узела,а велика захвалност полицији, ватрогасцима и људима из Грабовца. Мислим да је решење да се постави видео-надзор на мосту. У Спортском центру постоје камере, али оне су наравно, фокусиране на те објекте и терене, бензинска пумпа у близини има своје, али мост је практично “непокривен”. Дај Боже да је ово последња таква ствар која се догодила.

Прво иживљавање над псима у Трстенику, на жалост, није.

Средином марта прошле године,слика обешеног пса са истог, Новог моста преплавила је друштвене мреже. Дивљаштво над псима одиграло се и у селу Пољна, у новембру 2013.године, када су мештани пронашли више од 30 отрованих паса и мачака. Пси су тада угинули у великим мукама, а претпостављало се да су отровани креозаном, старим средством за прскање винограда.