УОЧИ летњег распуста, Спортски савез Параћина је већ започео манифестацију због које је главна градска улица затворена за саобраћај, а центар прилагођен учесницима свих узраста. Дакле, почело је овогодишње "Спортско лето".

Председник овдашње кровне спортске организације Марко Јовановић каже да још трају такозвани Дани отварања, па је после успелог "тунга бунга плеса" за основце најављена и велика "Бамби журка" током које ће се сви параћински ђаци забављати уз подршку плесног клуба "ДЦ тим". Неизоставни су и "улични плес", те популарна "Беби трка" чија је највећа атракција, већ традиционално, такмичење у брзини беба које још нису проходале...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Параћин: Жеђ постаје - прошлост

Истовремено, Спортски савез Параћина је позвао ученике да се пријаве за такмичења у одбојци, баскету, малом фудбалу, стоном тенису и шаху. Јер, у сеоским школама су такмичења већ завршена, а арена за она централна, градска ће бити главна улица. Једино ће турнир у баскету бити организован у МЗ Глождак.

Спортска надметања ће током целог лета окупљати ђаке у главној Улици краља Петра Првог, а циљ ове манифестације, каже Јовановић, јесте управо анимирање младих током великог распуста да се баве спортом и креативно искористе време.