НA иницијативу градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, а у циљу повећања зелених површина, формиран је Савет градоначелника града Новог Сада за пружање стручне помоћи у озелењавању и пошумљавању градских површина, превасходно урбаних целина.

Чланови Савета су професори Пољопривредног факултета и стручњаци Института за низијско шумарство и животну средину, предвођени проф. др Сашом Орловићем, а административне послове за потребе Савета обављаће Градска управа за ту комуналну делатност.

Савет ће aнализирати стање у погледу повећања укупне озелењене и пошумљене површине и за бољу координацију радова који се изводе у граду, а утичу, притом, на зелене површине. Савет ће предлагати и израду пројеката и стратешких докумената значајних за зелене површине.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Нови Сад: Ђаци и предшколци у новим клупама


- Циљ нам је да Нови Сад заиста постане зелени град који уважава протоколе заштите животне средине и високо вреднује еколошке теме. Помоћ најстручнијих лица на том пољу нам је више него добро дошла, и очекујем да ће формирање Савета ускоро показати своју оправданост кроз конкретне акције и пројекте са очигледним резултатима на плану унапређивања зеленила у нашем граду - истакао је тим поводом градоначелник Милош Вучевић.