КРАЉЕВО – Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић обишао је данас реконструисану робну и зелену пијацу у Краљеву, за шта је Министарство преко Фонда за програм локалне самоуправе издвојило 13 милиона динара.

- Задовољан сам због успешне сарадње локалне самоуправе у Краљеву и Министраства државне управе и локалне самоуправе. Заједничким снагама утичемо на подизање животног стандарда Краљевчана и Краљевчанки, свих конзумената, али и трговаца који на простору Градске пијаце остварују породични приход. У складу са потребама грађана у 21. веку, пројекат је реализован пар месеци пре рока, а најважније је да су задовољни и закупци тезги и њихове муштерије – рекао је министар Ружић.


ПРОЧИТАЈТЕ И: МОНТАЖНИ ТОАЛЕТИ У ЈАГОДИНСКИМ ЊИВАМА: Од „госпође“ и „господина“ до „господина пољопривредника“ (ФОТО)


Према његовим речима, Фонд за програм локалне самоуправе у овој години определио је 490 милиона динара за укупно 77 пројеката широм Србије који се односе на инфраструктурне објекте, увођење електронске управе, културне и спортске манифестације и превентиву од елементарних непогода.Након посете Краљеву, министар Ружић је у оближњој Врњачкој Бањи присуствовао обуци представника локалних самоуправа о правима детета у јединицама локалне самоуправе и управљању по мери детета, а која се реализује уз подршку УНИЦЕФ.