ПОВОДОМ Дана школе и обележавања 157 година од њеног оснивања указом кнеза Милоша, Пожаревачка гимназија је добила три нова кабинета за информатику и хемију. Директор Данијела Жуковски каже да је Министарство просвете за опремање издвојило три милиона динара, док је Факултет организационих наука пружио техничку помоћ и донирао рачунаре.

Посебно је важно и то што су се поменути кабинети досад, због недостатка простора, налазили у сутерену, а сада су се стекли услови за њихово пресељење на први и други спрат Гимназије.

Током свечаног отварања, заменик градоначелника Саша Павловић је истакао и то да се Пожаревачка гимназија обнавља од пода до плафона, јер је локална самоуправа већ финансирала санацију крова, замену столарије, обнову паркета и обележавање спортских терена. Сада су, каже, на ред дошла улагања у наставна средства.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Излети за добре ђаке

А, у прилог томе да пожаревачки гимназијалци заслужују најбоље услове за учење, а њихови професори за рад, најбоље говоре подаци о постигнутим резултатима. Лане је 75 одсто ђака постигло одличан успех, а 27 матураната је заслужило Вукову диплому. Наставу у истраживачкој станици "Петница", крај Ваљева, похађало је 25 овдашњих ученика, што је највећи број од свих школа у Србији.


ЂАЦИ ЗА ПОНОС

ПОЖАРЕВАЧКУ гимназију која има око 720 ђака на природно-математичком и друштвено-језичком смеру су својевремено похађали и чувени нуклеарни физичар Павле Савић (1909-1994), те драматург Слободан Стојановић (1937-2000), аутор култне ТВ серије "Више од игре".