ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је данас у Темишвару свечаној церемонији на којој се градоначелницима градова-побратима додељује титула „Амбасадори 2021“.


Будући да ће 2021. године тај румунски град понети титулу Европске престонице културе, ова приредба је својеврсни вид подршке кроз промоцију догађаја у оквиру програма Европске престонице културе.


- Хвала вам на позиву и на престижном признању за Нови Сад. Трудићемо се да на најбољи начин оправдамо ову титулу и да будемо најбољи амбасадор нашем побратимском, али пре свега пријатељском граду Темишвару – истакао је Вучевић.

Он је подсетио да Нови Сад и Темишвар имају заједничку титулу Европска престоница културе 2021.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Градоначелник Милош Вучевић са шефом Мисије Савета Европе


- Имамо много тога заједничкног и кроз историјко наслеђе, економску сарадњу али и конкретне пројекте у оквиру ЕПК 2021. Наши градови, сваки на свој начин, али и кроз те заједничке споне, представљају јединствене европске културне центре, а истовремено је и Европа добила културни регион који повезује два града и народа. Историјско пријатељство и повезаност наша два града потврђују се из дана у дан и ми ћемо се трудити да их преносимо на нове генерације – рекао је Вучевић примајући признање које му је уручио Николае Робу, градоначелник Темишвара.

У Темишвару су припреме за догађаје који ће се организовати за две године у јеку а ради повећања видљивости тог града у иностранству, организована је церемонија за градове побратиме, где су титуле „Амбасадори 2021“ уручене градоначелницима градова побратима. Тиме је и Нови Сад постао промотер темишварског културног програма за 2021. годину.