Параћинје данас био најшаренији и најзабавнији град у Србији јер је Компанија “ЦРХ” организовала прву у региону “Шарену трку”, у којој је више од 800 такмичаразасипано органским бојама, како би на циљ стигли што шаренији, обојени “од главе до пете”. У трци су у~ествовале све старосне групе – од пред{колаца до сугра|ана у “златном добу”, ~итаве породице, али су пехаре, о~екивано, покупили атлетичари.

Стаза је била дуга пет километара, централне улице у Пара}ину затворене за саобраћај, а на сваких 700 метара организовани су пунктови са плавом, жутом, нарађастом и осталим бојама… По проласку кроз циљ, сви су били офарбани, смех је прштаона све стране, уз селфије и групне фотографије, па је организатор испунио циљ – много забаве и дружења, уз промоцију рекреације и здравог начинаживота.

Шампионски пехар освојио је ДушанКрстић, који је кроз циљпротрчао са временом 14,41, док су последwи такмичаридошетали” после 40 минута.

- Бојена трка била је апсолутно фантастичнаи засипање прахом ми није сметало. Време је било идеално, ни претопло ни прехладно. Ја сам, иначе, дугогодишњи члан параћинског Атлетског клуба “СФС Борац”, мада сад мањетренирам јер морам да све усклађујемса обавезама на факултету – рекао нам је, након што је тријимфално прошао кроз циљ, Душан.

У женској конкуренцији победиле су две другарице, Тијана Димић и Ема Ђокић, из Ђуприје, са истим временом, 17,47. Такође се баве атлетиком, кажу да им је прах боја буквално улетала у очи и уста, али је комплетан осећајизванредан, није им сметало. Напротив.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Основци стазом петрушких монаха


Проглашенису и најшаренији учесницитрке: Стефан Милојковић, Александра Арсенијевић и Јован Перић.
Целу стазу је прошао и генерални директор ЦРХ Роман Менц, са својом породицом. Изјавио је да је Параћиндиван град, препун младих људи, а он је учествовао са женом и ћеркицом, док је син трчаоиспред.

- Мало смо трчали, мало шетали, успут разговарали. Забављалисмо се супер, што и јесте био циљ овог догађаја– сумирао је утиске први човек ЦРХ.