У ДОМАЋИНСТВО оца и сина Миодрага (62) и Ненада (19) Бабића у Мачванском Метквићу, у уторак увече, банули су непознати људи и избушили гуме на комбајну, трактору и приколицама, причинивши им штету од преко 6.000 евра. Револтиран због догађаја медије је алармирао млади Ненад, који тврди да, иако је случај одмах пријављен полицији, нико не чини ништа да открије починиоце.

- Никоме не дугујемо ни отац ни ја, нити је остао дуг од деде или прадеде, а десило се ово што се десило. Дан пре речено ми је да су ме тражили неки људи, а одмах сутрадан дошли су у 18.30 и направили невероватну штету у домаћинству. Исекли су три гуме на новом комбајну "клас" вредном 25.000 евра, на два трактора и на четири приколице, од којих су две комшијине. Био сам на њиви, а отац се сакрио под амбар - тврди Ненад.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОСЛЕ МАТУРЕ ОДМАХ НА ЊИВУ: Милан (15) се не плаши тешког рада, а трактор вози од малих ногу

Отац и син, иначе, живе сами и обрађују 70 хектара земље, а приколице чије су гуме исечене препуне су кукуруза. Да зло буде веће, необран је остао 31 хектар, што ће пропасти уколико Миодрагу и Ненаду неко хитно не помогне. Они чак тврде да су непознати људи који су им дошли у двориште били наоружани. Цеви су, тврде Бабићи, видљиво носили на натколеницама. Међутим, како кажу оштећени, то полицајци не схватају озбиљно.

- Полицајци кажу да су људи вероватно носили ташне, такозване "педеруше". Али ташне немају цеви - узнемирен је Ненад. - Био сам у полицији у Богатићу, обијао врата по Шапцу и нико да ми помогне. Подсмевају ми се, називају нас лоповима. Има ли правде у овој земљи и некога да нам се нађе? Отац ми је тешко болестан. Има тумор и аритмију. Зар да се скрива под амбаром од нападача!

Ненад Бабић отворено пита ко стоји иза овог хулиганског чина. Каже да би волео да му нападач дође и објасни шта му дугује, колико и на основу чега.


Ненад Бабић

ПРЕТЊЕ

КАКО тврди Ненад Бабић, у међувремену је примио узнемирујуће упозорење - да ће бити запаљени. Али према његовим речима, и даље нико од надлежних не предузима ништа да се случај расветли.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Незапослени Новосађани завршили обуку за посао у туризму

ТУЖИЛАШТВО

У ОСНОВНОМ јавном тужилаштву у Шапцу потврдили су за наш лист да је догађај у Мачванском Метковићу пријављен дежурном заменику. Кажу, у питању је кривично дело оштећење туђе ствари, за које се гони по приватној тужби, међутим, више детаља не могу да открију.

Миодраг Бабић