ПРВИ пут ове године један од најпопуларнијих музичара данашњице Марко Стојановић, познатији као Марко Луис, наступиће на 17. београдском "Бир фесту" као соло извођач. Тим поводом разговарали смо са славним кантаутором, који се, за "Новости", присетио свог претходног наступа на фестивалу пива. Пре десетак година добио је прилику да посетиоцима на Ушћу покаже умеће свирања на перкусијама у бенду свог оца, чувеног Љубише Стојановића Луиса, који је живот изгубио 2011. године у саобраћајној несрећи код Фекетића.

- Било је заиста јединствено искуство наступати на "Бир фесту". Невероватан је осећај када изађете пред 100.000 људи и када они углас певају вашу песму - описује Марко.

Овог пута публика ће ђускати уз његове ауторске нумере, а музичар нам каже да је репертоар у потпуности прилагодио фестивалској атмосфери. Другим речима, припремите се за добар рад ногу у брзом ритму.

- Одабрао сам најенергичније хитове за ђускање, који најбоље иду уз пиво. То су неке од омиљених песама већине мојих фанова - прича музичар. - Желим да сви заједно певамо, јер је то најлепши могући осећај.

Прочитајте још: Марко Луис: „Свет је мој“ са сестром Мајом

Наш саговорник каже да воли да сврати на "Бир фест" и приватно, јер је овај фестивал постао традиција.

- Тамо је добар провод загарантован - истиче Марко, и додаје да на наступима највише воли да изводи хит Shine on me, јер та песма носи посебну енергију, као и "Рај за авантуристе", због које публика постаје најгласнија већ на први акорд.

У ПРИПРЕМИ НОВИ АЛБУМ

ТОКОМ летњих месеци Марко је вредно радио на четвртом по реду студијском албуму, који само што није спреман. Његове фанове посебно ће обрадовати вест да ће нови сингл осванути у септембру.

- У сарадњи са британским електро-поп саставом "Клин бендит" и "Туборгом" направио сам званичну обраду њихове песме Rockabye, коју у оригиналу изводе певачица Ана-Мери и чувени репер са Јамајке Шон Пол, а зове се "Свет је у нама". Срећан сам што је публика одлично прихватила моју верзију те нумере - поносан је Стојановић.