КРАЉЕВО – Сјајним концертом на Тргу српских ратника у центру града пред неколико стотина љубитеља џеза из Краљева и околине, минулог викенда спуштена је завеса на традиционални, девети по реду Међународни џез фестивал - „Џезибар“.


У организацији овдашњег Културног центра „Рибница“, прве фестивалске вечери у дворишту Француске куће наступили су инструментални музички састав „Белград функ комбо“, квартет Владимира Маричића и ауторски џез бенд „Schime”. Друге вечери, на централном градском тргу публици су се представили квартет Лане Јањанин, Биг бенд РТС и италијански саксофониста Франческо Сантучи и београдски блузери „Ди Луна блуз бенд“ којима су се овом приликом придружити Наташа Губеринић, једна од најбољих женских вокала на београдској сцени и познати џез пијаниста Драган Ћалина.


Прочитајте још: Џез на таласима Ибра


- Захваљујем се што сам позван у овај диван град, на овај диван фестивал, и што сам добио прилику да свирам за сјајну публику. Где год да свирам са Биг бендом РТС, осећам се као код куће. Сваки наш концерт је као сан и представља нешто посебно – каже италијански саксофониста Франческо Сантучи. - Србија има одличне џез музичаре као што су Душко Гојковић, Марко Ђорђевић, али мора више да се уложи и да се ради на промоцији џез фестивала, јер ће једино тако на фестивале почети да долазе људи из целог света.