СЕЗОНА диња и лубеница увелико траје, па је право време да испробате дијету која се заснива на њиховом повећаном уносу. Такав режим исхране осмислила је Кејти Смит, позната америчка нутриционисткиња. Она тврди да ће јеловник који укључује бостан довести линију до савршенства.

Осим што ће вас брзо заситити, јеловник заснован на дињи и лубеници ће вам помоћи да обезбедите телу довољну количину течности, посебно у врелим, летњим данима. Од масноћа дозвољено је маслиново уље, а од зачина со, бибер и ароматично биље.

Заборавите слаткише, бели хлеб, масне сиреве. Уместо тога, дајте предност пилетини, риби, воћу, поврћу и интегралним житарицама. Сваког јутра, одмах после буђења, попијте чашу воде са соком од пола лимуна.

Дијета траје две недеље и ако желите, можете да је поновите након десетодневне паузе. Наоружајте се стрпљењем и придржавајте се упутстава, након чега можете да изгубите око пет килограма за две недеље.

ПРВИ ДАН

Доручак: шоља беле кафе, кришка црног хлеба, једна виршла

Ужина: 100 г хладне диње или лубенице

Ручак: супа од поврћа, 150 г гриловане пилетине, зелена салата са кашичицом маслиновог уља

Ужина: 100 г хладне диње или лубенице

Вечера: 80 г туњевине, кришка црног хлеба, свежа паприка

ДРУГИ ДАН

Доручак: шоља кафе, кришка црног хлеба, 30 г пилећег паризера

Ужина: 100 г хладне диње или лубенице

Ручак: тањир бистре пилеће супе, 150 г ослића, 100 г кромпир-салате, салата од парадајза зачињена кашичицом маслиновог уља

Ужина: 100 г хладне диње или лубенице

Вечера: чорба од поврћа, кришка црног хлеба

ТРЕЋИ ДАН

Доручак: шоља беле кафе, кришка црног хлеба премазана пилећом паштетом

Ужина: 100 г хладне диње или лубенице

Ручак: тањир говеђа супа, 200 г шпагета болоњезе, зелена салата

Ужина: 100 г хладне диње или лубенице

Вечера: 150 г рижота са поврћем

ЧЕТВРТИ ДАН

Доручак: шоља чаја, кришка црног хлеба, кашичица маслаца, кашичица меда

Ужина: 100 г хладне диње или лубенице

Ручак: тањир чорбе од спанаћа, 200 г јунетине продинстане с поврћем, салата по избору

Ужина: 100 г хладне диње или лубенице

Вечера: салата од 100 г пилетине, 50 г куваног кромпира и 50 г карфиола зачињених кашичицом маслиновог уља

ПЕТИ ДАН

Доручак: чаша незаслађене лимунаде, кришка црног хлеба, виршла, мало сенфа

Ужина: 100 г хладне диње или лубенице

Ручак: 150 г печене пилетине, 100 г барене бораније, кришка црног хлеба

Ужина: 100 г хладне диње или лубенице

Вечера: грчка салата