ИАКО нико са сигурношћу не може рећи како је лудо тесто добило име, логика налаже да “расте као лудо”. Чува се у пластичној кеси, а може нарасти толико да је пробије. Ако се то догоди, преполовите га и пребаците у кесу.


Ево како се ово популарно тесто припрема

САСТОЈЦИ:


500 г глатког брашна

500 г оштрог брашна


4 дл млека


1 коцка квасца


1 јогурт


2 јајета


1 дл уља


1 прашак за пециво


2-3 кашичице соли


ПРИПРЕМА:


У млако млеко додајте размрвљени квасац, па га оставите да се активира. На радној површини направите гомилицу од брашна помешаног с прашком за пециво, па у средину додајте остале састојке и умесите тесто. Према потреби додајте још брашна или млека тако да тесто остане мекано (зависи од брашна јер свако другачије упија).


Унутрашњост чисте пластичне кесице добро науљите, па ставите тесто у кесу, истисните вишак ваздуха, завежите и ставите у фрижидер. Чувајте га до седам дана и вадите по потреби.