АКО желите да некоме поручите да вам је стало до њега или још боље да запросите вољену особу, дилеме нема. Поклоните црвену ружу. Она симболише љубав. Жута ружа асоцира на љубомору, а бела на поверење, па би о томе требало да поведете рачуна када их дарујете.

Постоји читав "букет" порука које цвеће може да пошаље уместо речи. Зато вам саветујемо да послушате стручњаке у којој прилици би требало да поклоните који цвет.

* Орхидеја: Ова лепотица је симбол успеха у каријери, па је сјајан поклон за одбрану дипломског рада, првог радног дана или почетка новог посла.

* Гарденија: Цвет завођења и флерта је најбоље поклонити особи са којом желите да будете у краткотрајној вези, без обавеза.

* Циклама: Она асоцира на искреност. Добродошла је уместо извињења, као поклон који изглађује неспоразуме и "поравнава" рачуне.

* Ирис: Овим цветом се увек саопштавају добре вести или новости на које неко дуже време чека.

* Хортензија: Прикладна је за парове који се воле. Мири љубавнике и супружнике, доноси мир у кућу или у вези.* Гладиола: Колико год била лепа, она, нажалост, изазива нетрпељивост, квари расположење и доноси свађу међу партнерима.

* Бегонија: Овај цветак помаже оздрављењу. Верује се да продужава живот особи којој се дарује, па је нарочито прикладан као поклон старијим или болесним.

* Јасмин: Верује се да мали замотуљак са осушеним латицама јасмина испод јастука на годишњицу брака чува супружнике.* Хризантема: Узвишена је и лепа, а доноси благослов и благостање у дом онога коме се поклони.

* Љиљан: Овај цвет се дарује породиљама, јер помаже да беба буде здрава и лепа. Пет љиљана у букету доносе срећу и испуњење жеља особама које желе дете.

* Маргарета: Ако неког желите да освојите заувек, позовите га на ручак, а насред стола ставите вазу са овим цвећем.