Почетак сваке љубави је узбудљив. Можда пожелите да се попнете на највиши кров у свом граду и вичете из свег гласа колико волите свог партнера.

Међутим, могли бисте сами себе ухватити како је ваш партнер постао једина тема ваших разговора, па је природно запитати се - је ли здраво причати само о свом партнеру по цео дан?

Одговор на то питање имају стручњаци.

Дељење среће с пријатељима и члановима породице је једна од најдражих ствари у животу. Разговор о вашим осећањима може вам помоћи да схватите шта да урадите када сте збуњени ситуацијом у којој сте се нашли. Тражење савета од блиских људи или размјењивање искустава, могао би бити одличан начин да се додатно повежете.

Ипак, ако нисте продуктивни на послу јер вас размишљање о партнеру омета у извршавању пословних задатака или је ваша веза постала једина ствар о којој желите разговарати, време је да станете на лопту, поручују стручњаци.

- Ако откријете да трошите толико времена разговарајући о њима да то утиче на ваш посао, онда би то могло постати проблем. Разговарати о партнеру здраво је све док то не омета ваше нормално свакодневно функционисање - истиче љубавни терапеут Гери Браун, и истиче како би требало да преиспитате своје приоритете.

Како каже, ако на самом почетку везе желите што више времена провести са својим партнером, желите равно из канцеларије да потрчите њему у загрљај - то је у реду. Међутим, након почетне фазе заљубљености, ваше понашање би требало барем деломично променити, пише "EliteDaily".

- У почетку је то у реду, али касније би могло почети да личи више на опсесију него на искрену, зрелу љубав - објашњава Браун.

- Једно је говорити пуно о својој љубави, а друго је потпуно усмерити сву своју менталну енергију на партнера, искључујући све друго и све остале - истиче и додаје како је важно да вас ваш љубавни живот не одвоји потпуно од дотадашњих интереса, хобија и друштвеног живота.

(pink.rs/SrbijaDanas)