Feljtoni

Viza preko podzemlja

Osim od droge, Albanci iz Albanije i Šiptari sa Kosmeta ogromne svote novca kasiraju od krijumčarenja migranata iz Turske, Pakistana, Šri Lanke, Kine... Mesečno je deset hiljada nesrećnika kretalo iz Albanije ka apeninskoj obali.

Cena kraćenja Broza

Zbog skraćivanja govora predsednika Tita, Mirko Stamenković smenjen sa dužnosti glavnog i odgovornog urednika “Novosti” i isključen iz SK.

Urođena srpska nesloga

Da li se nesloga među srpskim entitetom može tumačiti biblijskim prokletstvom Hamovih potomaka. Šta je Petar Prvi Petrović pisao zavađenim crnogorskim plemenima. Indikativan test iz emisije **Kocka, kocka, kockica**.

Prizor isledničke sobe

Svi smo bili potpuno zaprepašćeni situacijom koja je nastala našim, divovim i mojim, ulaskom u ogoljenu sobu, svako na svoj način i iz svojih razloga. Majku su bili doveli ovde zato što ju je Zora optužila, ko zna šta je sve rekla ta Zora koju smo voleli

Ucena kralja Olafa

Norveški kralj je tražio da se pismom ispričam zbog Golog otoka, što sam odbio i zbog toga nisam dobio Nobelovu nagradu, kazao je Broz. Ako se kome trebam ispričati, onda su to oni koji su tamo došli nevini, ibeovcima se ne želim ispričati, reči su Tita.

**Mesečina** iz - kofera!

Svirka Slobodana Salijevića i njegovog oca Osmana, proslavila i Gorana Bregovića. Legenda o Ismailu Ismailoviću. Kusturica svetski promoter trube.

Ostati na svome

U novi ustav Srbije mora se uneti odredba da niko nema pravo da se odrekne Kosmeta kao neotuđivog dela teritorije srpskog naroda, srpske države i srpske Svetosavske crkve. Svetu srpsku zemlju niko nema pravo da izda, proda i njome trguje za bilo kakav pol

Zamukla srpska zvona

Karađorđevo bekstvo iznenadilo i pokolebalo hrabre branioce otadžbine. Miloš Obrenović odlučio da ostane u pokorenoj zemlji.

Knezu azil u pustinji

Teške godine samovanja u izgnanstvu u Keniji. Knez nije mogao ili nije želeo da razume da je njegova i nesreća jugoslovenskih naroda delo Britanaca. Tragična smrt sina Nikole teško je pogodila kneza Pavla.

Zvone zvona Vladici

Jednodušnom odlukom Svetog arhijerejskog sabora da se sveti vladika Nikolaj upiše u kalendar svetih primljena je sa radošću i u narodu i u crkvi.

Prikaži 10 vesti Prikaži sve vesti

Da li dovoljno i na pravi način odajemo počast herojima Drugog svetskog rata?