SAMO mesec dana kasnije od poslednjeg incidenta u javnom prevozu, još jedan vozač našao se na meti napada. U nedelju, oko dva sata ujutru putnik je pretukao vozača P.S. na noćnoj liniji 51 dok je autobus stajao na Trgu republike. Povređeni radnik prevezen je kolima Hitne pomoći u Urgentni centar, gde mu je ukazana lekarska pomoć zbog nanetih povreda glave, a nasilnik je ubrzo uhapšen.

Incident se dogodio nekoliko minuta pre dva sata ujutru, kada je trebalo da autobus krene sa početne stanice po redu vožnje. Kako su saopštili iz preduzeća "Kodeks", čiji je službenik bio žrtva ovog napada, putnik je iz čista mira prišao i počeo da udara vozača. Ekipa Hitne pomoći zatekla je nesrećnog P.S. sa glavom oblivenom krvlju i drugim vidnim povredama. Na licu mesta ostao je i napadač, prema rečima očevidaca mlađih godina, koji je pružio otpor patroli policije, a zatim je i priveden.

Kako su radnici privatnog prevoznika "Kodeks" već tri puta bili na meti napada, dalja istraga policije utvrdiće da li su motivi ovih incidenata povezani ili je reč o slučajnosti.

Ipak, nisu samo oni bili žrtve maltretiranja bahatih putnika. Sredinom meseca, na svu sreću, samo posekotinu ruke zadobio je vozač na liniji "37", pošto je putnik zamahnuo nožem na njega, jer ga je zamolio da napusti vozilo zbog nastalog kvara. Pre tačno mesec dana, dvojica pijanih mladića primorali su pištoljem vozača privatnog autobusa "Presto" na liniji 101N da vozi do Besnog Foka umesto na Trg republike. Filmska otmica dogodila se i početkom januara usred dana, kada je autobus na liniji 56 sa sve 50 putnika promenio putanju od Žarkova ka Banovom brdu, jer je jedan od putnika pretio da ima bombu. Na drugom kraju grada, u Zemunu, vozača na liniji "17" putnik je isprskao suzavcem, iznerviran popodnevnim špicom.


OBOREN DVANAESTOGODIŠNjAK

NA prelazu kod hotela "In" na Novom Beogradu nešto pre 19.45 časova automobil je naletao na dečaka starosti 12 godina, nanevši mu ozbiljne povrede. Povređeni pešak, prebačen je kolima Hitne pomoći u Urgentni centar na odeljenje za neurohirurgiju. Lekari su utvrdili povrede glave i kuka, ali dečak nije životno ugrožen.