PONOVO preti obrušavanje zemlje u Zemunu! Ni dva meseca od pada lesnog brega u dvorište Slavke Stanišić u Ulici cara Dušana 15, koji je uništio ostavu za drva, pomoćni objekat i krov garaže, nadležni nisu rešili ovaj problem. Sada se nad ovim domaćinstvom nadvila zemljana gromada koja može svakog časa da se odlomi od brda i padne.

- Strah me je da budem u kući, kao i da izađem napolje kad vidim koliki komad brega vreba odozgo - kaže Slavka Stanišić. - Svakog dana otpadaju mali komadi zemlje. Ostava je puna prašine, nije za upotrebu, a šupa za drva više ne postoji. Kad padne kiša, dvorište mi je puno blata, jer se spira les sa brega.

Prema njenim rečima, od sredine avgusta, kad je zemlja zatrpala pola dvorišta, nijedna od nadležnih komunalnih ekipa nije došala da interveniše. Komadi lesnog brega i drveće s korenjem danima su stajali na njenim objektima, sve dok o svom trošku nije angažovala radnike koji su, kako kaže, odvezli više od dvadeset kamiona zemlje.

- Posle te katastrofe, još tri stabla su visila s brega, pretila su da padnu i možda ubiju nekog. Nisam želela da čekam, pozvala sam radnike koji su to isekli. Pisala sam svim komunalnim službama, Gradskoj građevinskoj inspekciji, upravi, međutim, do danas me niko nije posetio. Svi prebacuju odgovornost na druge.


PROČITAJTE JOŠ - U Zemunu tone 120 stanova


Jedini odgovor stigao je od zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, u koji su "Novosti" imale uvid, a u kojem se navodi da je dopis s problemom obrušavanja zemlje u Cara Dušana 15 u Zemunu prosleđen Sekretarijatu za inspekcijske poslove, na čiji se odgovor još čeka.


GRADILIŠTE UBRZALO ODRON

STANARI Ulice cara Dušana sumnjaju da je obližnje gradilište bilo glavni razlog za obrušavanje zemlje.

Kako kažu, pre nego što su ga opštinski građevinski inspektori zatvorili, tamo su se bušili šipovi za potporne zidove, pa je vrlo verovatno da su vibracije ubrzale urušavanje.