STRUČNI tim Grada Beograda ocenio je kao pozitivnu ponudu konzorcijuma društva "China Shandong International Economic & Technical Cooperation Co. Ltd." i društva "China Transinfo Technology Co. Ltd." za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje, održavanje i prenos četiri podzemne garaže na teritoriji Beograda - rekao je u utorak zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, ponuda će biti upućena Skupštini grada Beograda na razmatranje, a ako se odbornici saglase, potpisao bi se ugovor sa ponuđačem nakon čega bi i bila započeta realizacija.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da za izgradnju garaže na Studentskom trgu postoji građevinska dozvola i odobrenje za izgradnju.

Pročitajte još - Garaže grade privatnici

- To znači da bi izgradnja ove garaže sa oko 700 parking-mesta mogla da počne s prvim prolećnim danima u martu. Uz izgradnju garaže može da počne i uređenje Studentskog trga prema projektu Borisa Podreke, kao i pretvaranje Vasine ulice u pešačku zonu i ulicu kulture. Projektuju se garaže u Fruškogorskoj na Kosančićevom vencu i na uglu Vlajkovićeve i Kosovske, i trebalo bi da izgradnja ove dve garaže počne do kraja 2019. godine ili najkasnije na proleće 2020. godine - rekao je Vesić.

On je dodao da projektovanje garaže na Trgu republike počinje čim se završi studija za metro, kojom će tačno biti utvrđena trasa metroa na ovoj lokaciji.

SKERLIĆEVA I BDP

"PARKING servis" je dobio nalog da počne projektovanje garaža u Skerlićevoj ulici iza Narodne biblioteke i ispod Beogradskog dramskog pozorišta, i te dve garaže gradiće samostalno, poručio je Vesić.