UGOSTITELjI sa Vračara traže da izmena Odluke o uklanjanju bašta, koja je usvojena na sednici Skupštine grada krajem prošle godine, a biće dopunjena na narednoj sednici, bude obustavljena. Odluka predviđa da se bašte ne mogu postavljati na delovima trotoara koji su predviđeni za parkiranje, dok vlasnici lokala tvrde da će na taj način direktno biti ugroženo njihovo poslovanje tokom letnje sezone.

Kako se navodi u dopisu vlasnika kafića, koji će uputiti gradskim čelnicima, bašte se postavljaju godinama unazad i oni ne vide razlog za promene. Oni, takođe, ističu da tokom rada na izmenama njih niko nije kontaktirao, iako su direktno pogođeni sprovođenjem ove odluke.


PROČITAJTE JOŠ: Umesto bašta, još 200 parking-mesta- Posledice donošenja odluke su zatvaranje svih ugostiteljskih objekata na Vračaru koji imaju bašte na parking-mestima - navodi se u dopisu. - Problem parkiranja se na taj način neće rešiti, već će se izgubiti na prepoznatljivosti gradskog jezgra. Tražimo da se prekine primena odluke do okončanja postupka pronalaženja zadovoljavajućeg rešenja za sve zainteresovane.


Ova izmena odluke podrazumeva da Vračarci dobiju oko 200 parking-mesta, koje su prethodnih godina tokom leta zauzimale kafedžije.


PROŠIRENjE


PREMA ranijim najavama, ova odluka će se primenjivati na Vračaru od ove letnje sezone.


Ukoliko se pokaže kao dobra odluka, od 2020. godine mogla bi da se proširi i na neke druge opštine.