U OKVIRU manifestacije "Dečje vaskršnje čarolije", mališani sa Kosova i Metohije, iz Banjaluke, Skoplja i Beograda u utorak su položili vence na spomenike stradalima u NATO bombardovanju u Tašmajdanskom parku. Grupa od tridesetak dece je kod spomenika Milici Rakić i stradalim radnicima RTS prisustvovala času istorije, gde im je govoreno o nevinim žrtvama NATO agresije. Iz južne srpske pokrajine u glavni grad stiglo je 27 mališana, iz opština Istok i Obilić.

- Prvi put sam u Beogradu, ovde smo naučili dosta o zločinima NATO u kojima su stradale nevine žrtve, slušali smo o pogibiji Milice Rakić i o bombardovanju zgrade Televizije. To nam mnogo znači i ne smemo zaboraviti ono što se dogodilo pre 20 godina - kaže Anđela Petrović (14), učenica osmog razreda iz Babinog Mosta.

PROČITAJTE JOŠ - Đurić dočekao decu sa KiM, obišli Hram na Vračaru

U Konaku kneginje Ljubice u sredu će se, do 13.00 časova, oslikavati vaskršnja jaja, a deci iz Banjaluke, Skoplja i sa Kosova pridružiće se i drugari iz Niša i Jagodine. Na Veliki četvrtak u Galeriji RTS u 18.00 časova biće otvorena izložba najbolje oslikanih jaja i likovnih radova na temu Vaskrsa. Stručni žiri nagradiće deset najšarenijih jaja i deset najboljih slika, a najtalentovaniji dobijaju nagradno letovanje.

Na Vaskrs, najmlađi gosti Beograda posetiće decu u Zvečanskoj, a u podne na Tašmajdanu biće organizovano tradicionalno takmičenje u tucanju jajima. Pobednik će, osim ostalih nagrada, dobiti i tortu.