ZBOG snažne košave koja je duvala u utorak, na snazi je bio žuti meteo-alarm. Prema podacima RHMZ udari jugoistočnog vetra dostizali su brzinu od 57 kilometara na čas sa povremenim udarima olujne jačine. Snažan vetar lomio je i stabla u pojedinim delovima grada. U Tašmajdanskom parku, na Miljakovcu i još nekim delovima grada radnici "Zelenila" imali su pune ruke posla. Povređenih nije bilo ali su nastradali parkirani automobili.

PROČITAJTE JOŠ - RHMZ UPOZORAVA: U utorak stiže olujna košava, evo koji delovi zemlje će biti na udaru

Košava, koja je čistila sve pred sobom, iako je smetala Beograđanima, znatno je uticala na kvalitet vazduha. Na mernim mestima na Vračaru, Mostaru i Zelenom brdu, vazduh je zabeležen kao odličan, dok je u stanicama na Novom Beogradu i Starom gradu označen kao dobar.

- Košava je jedan od najboljih prečišćivača vazduha i glavnih razloga za to što je vazduh u prestonici bolji i čistiji ovih dana - objašnjavaju zaposleni u Agenciji za zaštitu životne sredine.

Prema najavama meteorologa, košava će u prestonici duvati do petka, kada se očekuje da bude u slabljenju. Na snazi će biti zeleni meteo-alarm, koji ne podrazumeva mere posebne pripravnosti. U danima vikenda očekuju nas pljuskovi praćeni grmljavinom i pad temperature.

Tašmajdan Foto N. Skenderija