Kako napreduju radovi na preslaganju kocke na Trgu republike, tako se i pojedine ulice postepeno otvaraju za saobraćaj, dok se neki delovi zatvaraju kako bi se ceo posao priveo kraju, izjavio je gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, prenosi Beoinfo.


- Tako će od danas saobraćaj biti moguć iz Francuske i Ulice Vase Čarapića ka Dečanskoj, dok će Kolarčeva ulica, od Palate „Albanija” do Trga republike, za saobraćaj biti zatvorena – izjavio je Rafailović.

Prema njegovim rečima, vozila iz Francuske i Ulice Vase Čarapića moći će da koriste po jednu saobraćajnu traku.

PROČITAJTE JOŠ - Završna faza sređivanja centra: Trolejbusi voze do Slavije, "31" do palate "Albanija"

Zbog toga će vozila javnog gradskog prevoza saobraćati sa izmenama. Trolejbusi na liniji 21 saobraćaće na relaciji Trg Slavija – Učiteljsko naselje i nosiće oznaku 21L, trolejbusi na liniji 22 saobraćaće na relaciji Trg Slavija – Kruševačka sa oznakom 22L, dok će trolejbusi na liniji 29 saobraćati na relaciji Trg Slavija – Medaković 3 sa oznakom 29L.

Autobusi na liniji 31 saobraćaće do privremene okretnice ispred Palate „Albanija” sa oznakom 31L, dok je privremena autobuska linija 22A na relaciji Palata „Albanija” – Trg Slavija.

Vozila sa linija 24 i 26 saobraćaju delimično izmenjenom trasom – u smeru prema Dorćolu ići će ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanskom, Braće Jugović, Francuskom i dalje redovnom trasom, a koristiće stajalište „Dom omladine”. U smeru prema gradu, vozila saobraćaju ulicama Francuskom, Trg republike, Makedonskom, Dečanskom, Trg Nikole Pašića i dalje redovnom trasom, a koristiće privremeno stajalište „Trg republike” ispred scene „Raša Plaović”.

Vozila sa linija 37 i 44, kao i minibus linija E2 saobraćaće delimično izmenjenom trasom – u smeru prema Dorćolu ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanskom, Braće Jugović, Francuskom i dalje redovnom trasom, a koristiće stajalište „Dom omladine”. U smeru prema gradu, vozila će ići ulicama Francuskom, kroz terminus „Trg republike”, Braće Jugović, Dečanskom, Trg Nikole Pašića i dalje redovnom trasom, a koristiće stajalište „Trg republike”, koje u redovnom režimu koriste linije 43 i 96.

Autobusi sa linija 43 i 96 će saobraćati skraćenom trasom do terminusa „Železnička stanica (Pančevački most)” i nosiće oznake 43L i 96L. Za ove autobuse se uspostavlja privremeno stajalište preko puta postojećeg u Ulici Jovana Avakumovića.

Autobusi sa linije 27 će u smeru ka Trgu republike saobraćati delimično izmenjenom trasom: Bulevar kralja Aleksandra – Dečanska – Braće Jugović – Francuska – terminus „Trg republike” i koristiće stajalište „Dom omladine”.

Minibus linija E9 će, u oba smera, umesto preko Terazija, saobraćati trasom Trg Slavija – Beogradska ulica – Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Dečanska – Braće Jugović – Francuska – Ulica cara Dušana i dalje redovnom trasom. Privremeno neće saobraćati vozila na linijama 5A, 19, 28A i 41.