Vest o smrti srpskog glumca Miše Janketića izazvala je veliku reakciju javnosti.

Legenda naše kinematografije napustila nas je u 80. godini, a tokom svoje karijere zabeležio je brojne uloge na televiziji, tv serijama, ali i u pozorištu.

Reporteri "Novosti" bili su ispred zgrade u ulici Svetozara Markovića, gde je živeo poznati glumac.

Pročitajte još - ODLAZAK LEGENDE: Preminuo Miša Janketić (FOTO+VIDEO)


"Bio je idealna mušterija. Često je svraćao kod nas da pazari, ali u poslednje vreme ne jer je bio bolestan. Divan čovek zaista, a i cela njegova porodica", rekla nam je radnica iz obližnje prodavnice.

Janketić je bio čest gost u kultnom restoranu "Madera" gde su ga posebno upamtili stariji konobari.

"Miša Janketić je bio naš stalan gost. U poslednje vreme ga nisam viđao, da li zbog neke bolesti, ali dolazio je sin. Bio je gost za primer koga smo mi voleli i cenili. On je bio jedan od gostiju koji su dolazili godinama koje nikad nećemo zaboraviti", priseća se konobar "Madere".

Poseta legendarnog glumca se sećaju i u "Poslednjoj šansi".

- Svraćao je Miša ranije kod nas. Nikad nije bio sam, uvek u društvu svojih prijatelja - rekao nam je kelner u ovom restoranu.

Restoran "Madera" / Foto: K. Mihajlović


Janketić je rođen 24. maja 1938. godine u Novom Sadu. Gimnaziju je završio u Beogradu. Upisao je studije književnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, ali je posle tri godine, 1958. postao student glume na Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju. Diplomirao je 1962. godine u klasi profesora Mate Miloševića.

Zgrada u kojoj je živeo Miša Janketić / Foto: K. MihajlovićPročitajte još - STRAVIČNA ŽIVOTNA PRIČA MIŠE JANKETIĆA: Molio je da mu ne kažu gde žive sinovi čoveka koji mu je ubio majku


Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju. Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade „Pavle Vujisić“ za životno delo.