VERUJETE da znate sve kulinarske tajne jer toliko dugo pripremate jela da mislite da nema toga što ne znate o kuvanju? Dokazaćemo vam da grešite, navodeći neobična, a jednostavna rešenja koja će vam pomoći u pripremanju i čuvanju hrane.

* Odstranite višak masnoće iz skuvanog jela tako što ćete umotati nekoliko kocki leda u papirni ubrus i time okrznuti celu površinu hrane u šerpi. Masnoća će se ovom prilikom učvrstiti, a ubrus će je apsorbovati.

* Da biste produžili svežinu mladom luku, čuvajte ga u tegli punoj vode, na radnoj površini, tako što će mu perca biti okrenuta ka gore.

* Ukoliko želite bilo šta od hrane da tanko isečete, pa i čokoladu, upotrebite nož za ljuštenje povrća – uspeva čak i kod crnog luka.

* Otklonite miris luka sa ruku tako što ćete iznad šake staviti escajg od nerđajućeg čelika i pustiti mlaz vode preko njega, da vam pada direktno na dlan.

* Kako iseckane jabuke ne bi potamnele čuvajte ih u činiji sa vodom, u koju ste sipali nekoliko kapi eteričnog ulja od limuna.

* Spasite hleb od ustajalosti tako što ćete staviti štap svežeg celera u plastičnu kesu u kojoj ga čuvate.

* Da ne biste plakali dok seckate luk stavite ga pre toga 15-ak minuta u frižider.

* Dodavanjem malo soli u ulje, pre prženja, sprečićete da ga jelo previše "upije".