HRANA koja se ne kuva, ne prži i termički ne obrađuje jeste idealan obrok u letnjem periodu. Ishrana koja se nekoliko dana sastoji samo iz voća, povrća i sokova, povremeno prija organizmu i doprinosi gubitku kilograma.

Obroci su podeljeni na slane, koje čini povrće i slatke, koji su zapravo voćni. Važno je da se ne konzumiraju zajedno, osim u slučajevima kada se zbog boljeg ukusa, jabuka dodaje u salatu sa povrćem.

Energetski najvažnije namirnice u obroku jesu žitarice. One čine osnovu svakog obroka, a uz njih po želji i orašasti plodovi. Da se termičkom obradom ne bi gubili hranljivi sastojci, žitarice se potope u vodu da nabubre i tako se jedu. Sok ne može dugo da stoji nakon ceđenja, pa je najbolje da se odmah popije.

Pošto je želudac mišić kojem je potreban "odmor", nije dozvoljeno konzumiranje bilo kakvog voća, čajeva ili grickalica između obroka. Pauza između obroka bi trebala da bude najmanje pet sati, a ukoliko nastupi glad između obroka, u periodu dok se organizam navikava na ovaj režim, može da se popije ceđeni sok od dva ili tri decilitra. Osim toga, između obroka može da se pije samo voda.

PRVI DAN

Doručak: četiri supene kašike ječma, dve supene kašike mlevenih oraha, banana, narendana jabuku. Sve sastojke pomešati.

Ručak: četiri supene kašike ječma, dve supene kašike mlevenih oraha, iseckani paradajz, 100 g narendanog kupusa, crni i beli luk po želji, začini i maslinovo ulje po želji. Sve sastojke pomešati.

Desert: tri oraha i tri suve smokve

Večera: tri mandarine ili ceđeni sok po želji

DRUGI DAN

Doručak: pomešati četiri supene kašike ovsa, dve supene kašike mlevenih oraha, dve mandarine, kruška

Ručak: četiri supene kašike ovsa, dve supene kašike mlevenih oraha, iseckani krastavac, paprika, crni i beli luk, začini i maslinovo ulje

Desert: tri oraha i pet suvih urmi

Večera: dve banane ili ceđeni sok

TREĆI DAN

Doručak: četiri supene kašike ječma, dve supene kašike mlevenih badema, 100 g grožđa, kruška

Ručak: četiri supene kašike ječma, dve supene kašike mlevenih badema, paradajz, 100 g svežeg spanaća, iseckanog crnog i belog luka, začini i maslinovo ulje

Desert: tri oraha i 30 g suvog grožđa

Večera: tri kivija ili ceđeni sok

ČETVRTI DAN

Doručak: četiri supene kašike ovsa, dve supene kašike mlevenih oraha, dva kivija, iseckana jabuka

Ručak: četiri supene kašike ovsa, dve supene kašike mlevenih oraha, iseckani krastavac, 100 g narednanog kupusa, crnog i belog luka, začini i maslinovo ulje

Desert : tri oraha i pet suvih urmi

Večera: dve kruške ili ceđeni sok

PETI DAN

Doručak: četiri supene kašike ječma, dve supene kašike mlevenih oraha, izgnječena ili iseckana banana, narendana jabuka

Ručak: četiri supene kašike ovsa, dve supene kašike mlevenih oraha, paradajz, paprika, iseckan crni i beli luk, začini i maslinovo ulje

Desert: osam badema i tri suve smokve

Večera: 150 g grožđa ili ceđeni sok