SEZONA grožđa može da se iskoristi za dijetu koja je brza, restriktivna i uključuje velike količine ovog voća. Ukoliko se budete pridržavali ovog jelovnika, možete da "izgubite" i do četiri kilograma za šest dana.

Dijeta sa grožđem dobra je i za poboljšanje metabolizma i čišćenje tela od toksina. Ovo ukusno voće blagotvorno deluje na zdravlje srca i krvotoka, a istovremeno i podmlađuje.

Beli i crni plodovi loze sadrže bioflavonid koji poboljšava razmenu materija i regeneriše ćelije. Vitamini B grupe pozitivno utiču na nerve i neguju kožu i kosu uz pomoć vitamina E. Gvožđe iz ovog voća čisti krv, kalcijumom puni kosti, a jod i mangan, koje takođe sadrži aktiviraju hipofizu. Voćna kiselina i enzimi iz grožđa pojačavaju rad bubrega, a sve zajedno pogoduje crevima i oslobađa organizam od holesterola.

Prilikom kupovine grožđa, birajte ono sa tankom opnom i isključivo sa svežom peteljkom. Zrelo belo grožđe je prepoznatljivo po žućkastoj boji zrna.

PRVI DAN

Podelite 1,5 kg ovog voća na porcije i svaka dva do tri sata pojedite po 200 grama

Napomena: Prvog dana ne smete da jedete ništa drugo osim grožđa

DRUGI DAN

Doručak: 200 g grožđa, šolja čaja bez šećera

Užina: kriška crnog hleba, kriška mladog kravljeg sira, 200 g grožđa

Ručak: tanjir čorbe od povrća

Užina: 200 g grožđa belog ili crnog

Večera: 150 g šampinjona, 250 g belog pilećeg mesa (šampinjone i meso izdinstajte na maslinovom ulju)

TREĆI DAN

Doručak: 200 g grožđa, šolja čaja bez šećera

Užina: kriška crnog hleba, kriška mladog kravljeg sira, 200 g grožđa

Ručak: tanjir supe od brokolija, 250 g kuvanog krompira

Večera: 250 g salate od tunjevine i paradajza, 200 g grožđa, 125 g mladog kravljeg sira, pomorandža, parče dvopeka

ČETVRTI DAN

Doručak: 200 g grožđa, šolja čaja bez šećera

Užina: kriška crnog hleba, kriška mladog kravljeg sira, 200 g grožđa

Ručak: tanjir supe od celera, 200 g obarenog pirinča

Večera: 250 g dinstane pileće džigerice, kriška integralnog hleba, 200 g grožđa

PETI DAN

Doručak: 200 g grožđa, šolja čaja bez šećera

Užina: kriška crnog hleba, kriška mladog kravljeg sira, 200 g grožđa

Ručak: tanjir supe od praziluka

Večera: 250 g različitih vrsta sira, 200 g grožđa

ŠESTI DAN

Doručak: 200 g grožđa, šolja čaja bez šećera

Užina: kriška crnog hleba, kriška mladog kravljeg sira, 200 g grožđa

Ručak: tanjir krem supe od šargarepe

Večera: 250 g ribe sa roštilja, porcija zelene salate, 200 g grožđa