BALERINA i autorka i voditeljka emisije "Portret plus" na Našoj TV, Drina Pešić otkriva nam koje vežbe je najbolje svakodnevno raditi ukoliko želite da imate zategnute i lepo oblikovane ruke. Ona napominje da se najteže formiraju mišići na rukama ispod i iznad lakta, nadlaktice, koji se s godinama opuštaju. Uz ove dve vežbe koje preporučuje ojačaćete mišiće na rukama, osetićete i rad mišića na leđima, plećki, što je, ističe, dobro ako imate bolove u tim delovima tela.

VEŽBA 1

U stojećem ste stavu, spuštenih ramena. Vucite ramena na dole. Ruke su savijene u laktu (kao na slici), a šake su okrenute ka podu i vučete ih tako kao da hoćete da dodirnete nadlaktice. Ruke držite u ovom položaju nekoliko minuta.

- Ovo je ujedno položaj ruku koji igrači, odnosno balerine, koriste kada igraju labudice u čuvenom "Labudovom jezeru" - otkriva Drina.

VEŽBA 2

Ruke sada ispružite, ustvari zategnete, do vrhova prstiju (kao na slici). Dlanovi su okrenuti ka podu, laktovi su ispruženi, ramena spuštena, ruke su u ravni sa ramenima, a to podrazumeva i šake i prste. I u ovom položaju ostanite nekoliko minuta. Osetićete, kaže balerina, kako se ruke i mišići ispod i iznad lakta istežu. Posle ovog položaja ruke vratite u prvobitni, kao na slici 1, pa ih ponovo ispružite kao na slici 2. Naizmenično sve ponovite dvadesetak puta.

- Ako budete svakodnevno radili ove vežbe, već za desetak dana primetićete kako vam se mišići na rukama zatežu, pogotovo oni iznad nadlaktice na kojima godine ostavljaju traga budući da se na njima ne radi - ističe sagovornica "Života plus". - Mišići na rukama mogu da se formiraju sa ovakvim vežbama, a ne samo dizanjem tegova. Vežbe prvo radite polako, držeći ruke u ova dva položaja desetak puta, a onda brzo - ruke savijte, pa ih zategnite, takođe desetak puta.