PROSTOR za sahranjivanje, parcele za grobove u nizu, vrt sećanja, deo za rozarijume i kolumbarijume, ali i spomen-park i svojevrsna "aleja velikana" namenjena za znamenite stanovnike Beogradskog zoo-vrta, deo su prvog groblja za kućne ljubimce. Naravno, uz obavezni zeleni pojas, trg, parking-prostor i pristupne saobraćajnice.

Buduće večno počivalište na kojem se može sahraniti oko 2.200 životinja, trebalo bi da bude smešteno u Bloku 51 na Novom Beogradu, južno od auto-puta Beograd-Zagreb, kod kompleksa rasadnika hotela "Nacional". Ono će se nalaziti na sadašnjem šumskom zemljištu, a radovi će zahtevati minimalne intervencije na postojećoj vegetaciji.

Ideja o izgradnji groblja za kućne ljubimce stara je više od dvadeset godina. Ipak, čini se da se trenutak realizacije konačno primakao. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, krajem 2015. utvrdila je detalje budućeg večnog počivališta za ljubimce, ove godine trebalo bi da budu završeni svi projekti i planovi, ali i da počnu radovi.