Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će objekat podignut u Nacionalnom parku na Pančićevom vrhu na Kopaoniku biti srušen.

"Kao što ste dobili nekoliko puta odgovor, a i od ministra Nebojše Stefanovića objekat će biti srušen, a to je i moj odgovor", rekla je Brnabić u Vladi Srbije, odgovarajući na pitanje novinara zašto jedno ministarstvo ne sprovodi odluku drugog o rušenju nelegalnog objekta na Kopaoniku.

Pročitajte još: Stefanović: Nelegalan objekat na Pančićevom vrhu biće srušen

Suštinski odgovor je da će objekat biti srušen, ponovila je Brnabić na pitanje da je to sve što ima da kaže o rušenju koje je bilo zakazano još pre godinu dana.

BRNABIĆ: SARADNjU SA INSITUTOM TONIJABLERA NE PLAĆAJU GRAĐANI

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je, kada je reč o sporazumu o saradnji Vlade Srbije i Instituta bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, najvažnije da se zna da građani za to ne daju "ni jedan jedini dinar".

"Ono sto je najvažnije i suština je da ni jedan jedini dinar, evro ili dolar, ništa od finasijskih troškova iz budžeta ne ide za Institut Tonija Blera. Ne postoji nikakav trošak za građane Srbije", rekla je Brnabić, na pitanje novinara zašto nisu dobili taj dokument.

Brnabić je izrazila očekivanje da je i redakciji koja traži sporazum važna suštitna.

Nijedan dinar iz budžeta ne ide na Institut za globalne promene Tonija Blera, što, kako Brnabić dodaje pokazuje da se Vlada odgovorno i domaćinski ponaša prema svakodm dinaru.

"Ne znam zašto vam nije dostavljen ugovor. To su administrativne stvari kojima se ne bavim i nemam vremena za to", rekla je Brnabić i dodala ako želimo da se bavimo suštinom - to je suštinski najvažnija informacija.

BRNABIĆ: IT SEKTOR JE NAŠ RUDNIK ZLATA

Treću godinu za redom Srbija beleži dvocifreni rast izvoza u sektoru IT, istakla je danas premijerka Ana Brnabić i istakla da je u prvoj polovini godine taj izvoz dostigao 675 miliona evra.

To je, precizirala je, snažan dvociren rast od čak 30,7 odsto.

Brnabić je navela i da nijedan sektor u Srbiji ne ostvaruje treću godinu za redom takav dvocifren rast, kao IT sektor.

Podsetila je da je prošle godine u IT sektoru zabeležen rast izvoza od 26, a 2017. od 22 odsto, te, primera radi, navela da je u prvoj polovini 2016. godine vrednost izvoza bio 331 milion, a u prvoj poliovini 2019. godine 675 miliona - što je duplo više.

Premijerka je ukazala da to pokazuje koliki potencijal leži u IT-u i koliko brzo možemo da napredujemo.

"To je potencijal za sve nas, za našu ekonomiju. To je rudnik zlata i ako nastavimo ovako, da menjamo naše obrazovanje, možemo mnogo da postignemo", rekla je Brnabić.