Ministarstvo odbrane oglasio se saopštenjem povodom navoda u medijima u izvozu oružja za Jemen.

Saopštenje prenosimo u celosti.

Dnevna politika trpi svaku laž i podlost, ali lagati o svojoj zemlji je i podlo i sramno. Ministarstvo odbrane još jednom ponavlja da država Srbija ne izvozi oružje za Jemen i da je prema listi Barometar transparentnosti koju objavljuje organizacija “Small Arms Survey” sa sedištem u Ženevi na petom mestu u svetu po transparentnosti prodaje naoružanja.

Zanimljivo da Zdravko Ponoš ne traži od drugih zemalja izvoznica oružja da objašnjavaju odakle njihovo oružje u rukama raznih terorističkih organizacija, samo Srbija treba da se izvinjava i pravda, za tuđe činjenje ili ne činjenje. Ponoš na sramotu funkcije koju je nekada obavljao napada samo Srbiju.


Pročitajte još - Ministarstvo odbrane: „Krušik” ne izvozi naoružanje i vojnu opremu u Jemen

Izjave u kojima se Srbija lažno optužuje za trgovinu oružjem mogu da naškode i našoj zemlji i našoj odbrambenoj industriji i uglavnom se daju kada ih na razne načine podstiče konkurencija u prodaji naoružanja.

Odbrambena industrija Srbije zapošljava 13.000 ljudi, a sa njom sarađuje više od 20.000 radnika zaposlenih u kooperantskim preduzećima. Svi oni mogu da budu ugroženi lažima i napadima na našu zemlji i njenu odbrambenu industriju.