Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je u Guči da od policije očekuje još snažniju borbu protiv narkotrafikinga, što je jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Stefanović, koji je obišao policijsku stanicu u ovom mestu i razgovarao sa načelnikom i policijskim službenicima o rezultatima i uslovima rada, istakao je da ta policijska stanica i ove godine beleži smanjenje broja počinjenih krivičnih dela.

„Smanjenje broja izvršenih krivičnih dela je rezultat posvećenog rada policije“, rekao je Stefanović i dodao da zapažene rezultate ostvaruju i pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica, što je posebno vidljivo u Lučanima, koji su bili zahvaćeni poplavama.

Istakavši da su policajci i vatrogasci uvek uz svoj narod, Stefanović se zahvalio zaposlenima u policijskoj stanici na efikasnom i požrtvovanom radu i najavio da će ta stanica u narednim mesecima dobiti novo terensko vozilo, kao i da je u planu nabavka novog sistema video nadzora.

Pročitajte još - Povećan broj nasilja kod mlađih od 14 godina: Moguće pooštravanje kazni

Prema njegovim rečima, taj video nadzor pomoći će povezivanje škola sa policijskom stanicom što će omogućiti da policajci brižljivije i bolje brinu o bezbednosti dece u školama i njihovoj neposrednoj blizini.


Ministar je najavio da će u narednom periodu rad ove stanice biti pojačan i sa dodatnim brojem policajaca, što će omogućiti još bolju patrolnu delatnost policije u ovom kraju.

„Od načelnika Policijske uprave Čačak i Policijske stanice Lučani očekujem da nastave sa aktivnostima koje će omogućiti još snažnije suzbijanje narkotrafikinga, što je jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova. U tim aktivnostima daćemo vam punu podršku u opremi, ljudstvu i svemu što je potrebno“, poručio je Stefanović.

Tokom posete, potpredsednik Vlade Srbije razgovarao je i sa predsednikom opštine Milivojem Dolovićem i njegovim saradnicima o investicijama države u infrastrukturu, puteve i druge kapitalne investicije u ovoj opštini. Stefanović je razgovarao i sa građanima o tome šta država može da učini na daljem unapređenju kvaliteta njihovog života.

ULAGANjE DRŽAVE U PUTNU INFRASTRUKTURU U OVOM KRAJU

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je u Ivanjici da će država nastaviti intenzivna ulaganja u infrastrukturu i bezbednost u ovoj opštini, kako bi stvorila povoljan ambijent za potencijalne investitore, jer joj je cilj da se ljudi zapošljavaju i žive kvalitetnije i bolje.

Tokom posete Ivanjici, potpredsednik Vlade razgovarao je sa predsednikom opštine i njegovim saradnicima o daljim ulaganjima države u putnu infrastrukturu u ovom kraju, ali i u utvrdu obale, kako bi se obezbedila bolja zaštita od potencijalnih poplava.

Govoreći o ulaganjima u energetsku mrežu, Stefanović je najavio da će za dve i po godine elektro–energetska mreža biti unapređena i omogućiti stabilno napajanje, dok ćemo, kako je naveo, za pet godina, sa dodatnim kapacitetima, potencijalnim investitorima moći da pružimo snabdevanje strujom sa dve strane.

Nastavljamo dalje investicije u zdravstvu. U poslednjem ciklusu u zdravstvene objekte u ovoj opštini uloženo je gotovo 800 hiljada evra i to nije kraj. Želimo da planski, na odgovoran i ozbiljan način, kažemo ljudima šta i kada možemo da uradimo, koliko će biti potrebno novca za to i da to u predviđenom roku i završimo“, rekao je Stefanović.

Ministar policije tokom posete Ivanjici obišao je i Policijsku stanicu i razgovarao sa načelnikom i zaposlenima o rezultatima i uslovima rada.

Stefanović je istakao da je bezbednosna situacija u Ivanjici dobra, da rad policije daje dobre rezultate, da je stopa kriminala smanjena i da nije počinjeno nijedno teže krivično delo.

Ministar je rekao da su mu policajci ukazali da im nedostaju terenska vozila kako bi njihova patrolna delatnost bila još efikasnija i dodao da će se Ministarstvo i kroz nabavku vozila, ali i informatičke opreme, kao i rekonstrukciju jednog dela stanice potruditi da olakša njihov rad.