TEK što je vest o ubrzanim radovima na osposobljavanju aerodroma "Ponikve" obradovala Užičane, predstavnici američke kompanije koja proizvodi sedišta i enterijer za putničke avione - razgovarali su sa gradonačelnikom Tihomirom Petkovićem o mogućnostima za otvaranje njihove fabrike u krugu aerodromskog kompleksa.

Prvi put se, ističu u Gradskoj kući, otvorila "ozbiljna priča" o budućnosti vredne imovine nadomak najvećeg grada zapadne Srbije.

- Razgovarao sam sa vlasnicom ove kompanije, reč je o Amerikanki srpskog porekla, a jasno je da su oni ozbiljno zainteresovani da na Ponikvama proizvode delove enterijera za avione - kaže Petković. - Tri dana su trajali njihovi razgovori sa potencijalnim kooperantima u užičkom kraju, sa proizvođačima kože, plastike, sunđera... Bili su prezadovoljni jer su nadohvat ruke, u krugu od tridesetak kilometara pronašli potencijalne partnere.

Američka kompanija sada sa svojim američkim partnerima odlučuje o mogućnostima zajedničkog ulaganja na Ponikvama.

- Ako se sve bude odvijalo u željenom pravcu, grad će za otvaranje pogona obezbediti besplatno zemljište, a Vladu Srbije ćemo pokušati da ubedimo da koliko god je moguće pomogne našim partnerima - dodao je Petković.