NAJVEĆI hotelski kompleks na Koridoru 10 blizu Niša, posle gotovo deceniju propadanja i neuspelih pokušaja privatizacije, ponovo je otvorio svoja vrata. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tom prilikom da "Nais" zauzima najvažnije mesto na teritoriji naše zemlje jer se nalazi na samoj raskrsnici puteva.

- Rušenjem jednog sistema i tretiranjam društvene svojine kao Alajbegove slame došli smo do toga da jedan objekat bude zatvoren 2012. Ovo mi je 11. hotel ili hotelski kompleks koji otvaram u Srbji, iz nekoliko važnih razloga, prvi je taj što "Nais" verovatno zauzima najvažnije i najznačajnije mesto na teritoriji cele naše zemlje, na raskršću puteva. Uskoro počinjemo radove i na trećem kraku ili grani auto-puta, baš odavde, od Niša ka Prokuplju, Kuršumliji, Merdaru, Prištini i Gračanici. To je ono što je za nas od ogromnog značaja i zbog čega je "Naisova" pozicija od izuzetnog značaja za našu zemlju - rekao je Vučić.

Prema rečima generalnog menadžera "Nais rizorta" Tomasa Pavlovića, renovirani hotel sada ima četiri zvezdice, a u rekonstrukciju je uloženo 10 miliona evra.

- Hotel je prve goste primio 19. avgusta. Ima 230 ležajeva, restoran sa 250 mesta i konferencijsko-kongresni prostor sa 650 mesta, velnes i spa centar, a od sledeće sezone imaće i mini akva-park, sa otvorenim i zatvorenim bazenima - rekao je za "Novosti".

foto J.Ćosin

POSAO DOBIJA 150 LjUDI

Prema najavama, u hotelu kraj Niša posao trebalo da dobije oko 150 radnika. Poslednji put je privatizovan 2016. godine, kada ga je od Ilićeve firme kupio konzorcijum koji su činili surdulička "Trgogradnja" i još dve osobe, po ceni od 135 miliona dinara.


foto J.Ćosinfoto J.Ćosinfoto J.Ćosinfoto J.Ćosinfoto J.Ćosin

foto J.Ćosin
foto J.Ćosin

foto J.Ćosin