PRIVREDNI sud je zbog prezaduženosti otvorio stečajni postupak nad stečajnim dužnikom "Nefa nameštaj" d.o.o., koji je u likvidaciji, objavljeno je u ponedeljak na portalu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).

Stečaj je otvoren na osnovu predloga likvidacionog upravnika "Nefe", koji je sudu predočio da ta firma poveriocima duguje 307,7 miliona dinara, a da je vrednost njene imovine 20.000 evra, navodi se u sudskom rešenju.


PROČITAJTE JOŠ: Republička direkcija traži zakupce za 27 nepokretnosti

Sud je pozvao poverioce da u roku od 120 dana prijave potraživanja, a dužnike da odmah ispune svoje obaveze prema stečajnoj masi "Nefa nameštaja".

Prvo poverilačko ročište i sednica Skupštine poverilaca zakazani su za 29. oktobar, a ispitno ročište zakazano je za 27. februar 2020. godine. Registrovana delatnost "Nefa nameštaja" je trgovina na malo nameštajem, opremom za osvetljenje i ostalim predmetima za domaćinstvo u specijalizovanim prodavnicima.

Većina radnika je potpuno namirena, dugovanja su namirena, a oni koji nisu mogli da nađu posao u drugim fabrikama, prijavljeni su na biro rada.