ZAGREB: OD STALNOG DOPISNIKAPosle teksta objavljenom na sajtu “Novosti” rekordnom brzinom oglasila se i prokuristica ”Kraša” i moćna žena te kompanije Marica Vidaković.

Za ”Novosti” Marica Vidaković demantuje te informacija i tvrdi da su lažne.

Ovo što kažete naprosto je netačno i takve neistine i nagađanja ne želim ni da komentarišem. Uostalom, nisam uopšte bila u Zagrebu, već sam celi utorak provela u Bosni i Hercegovini što se lako može da proveri na graničnom prelazu”. Prokuristica ”Kraša” tvrdi da nije bila u Zagrebu ni u sredu.

Bila sam na putu u Osijeku. Verujte, rado bi vam rekla više, ali nažalost ne smem da komentarišem neke aktivnosti koje se trenutačno odvijaju”.

PROČITAJTE JOŠ - Hrvati žele da prevare Srbina za “Kraš”

Očito finale bitke za ”Kraš” donosi nova uzbuđenja, a sada ”Braća Pivac” kreću sa ponudom od 430 kuna, koja je znatno manje od cene koje su akcije postigle poslednjih meseci i teško da bi iko na to pristao. Nebojša Šaranović kupovao je akcije za 1070 kuna, a još u utorak akcija ”Kraša” dosegla je 1050 kuna.

U Zagrebu se nezvanično može da čuje i da Šaranović pokušava stvoriti atmosferu po kojoj bi se još više zaoštrila cela situacija, ali i da postoje stroga pravila kojih se svi mora da pridržavaju. Tako ”Braća Pivac” u ovom trenutku ne mogu da kupuju akcije, ali će to moći onog trenutka kada prođe zakonski rok oko javne ponude. Sve to ukazuje da će sam finiš biti još napetiji od svega što se do sada događalo.

Ranije danas Hanfa je objavila kako odobrava objavljivanje ponude ”Braće Pivac” za preuzimanje zagrebačke kompanije ”Kraš”, nakon što je Mesna industrija iz Vrgorca pred samo zatvaranje Zagrebačke berze u utorak objavila ponudu o preuzimanju. Sada sledi završna bitka za ”Kraš”, koja je već u ovoj fazi veoma naelektrisana.

Tako se proširila i informacija da je prokuristica ”Kraša” i moćna žena te kompanije Marica Vidaković pozvala male akcionare da ”Braći Pivac” prodaju akcije za 430 kuna, a da će im oni kasnije, kada transakcija bude završena, doplatiti do tržišne vrednosti.POTENCIJAL

U svojoj ponudi ”Braća Pivac” tvrde da kompanija ima snažan potencijal i da bi uz daljnja ulaganja mogla da postigne još bolje poslovne rezultate. Procena je ”Braće Pivac” da bi preuzimanjem ”Kraša” ta kompanija postala jedna od najznačajnijih u lancu koji grupa poseduje.