NAKON dva meseca borbe mladi Demir Jukić (18), inače navijač Partizana, podlegao je teškim povredama koje je zadobio u masovnom obračunu sa navijačima Crvene zvezda. Nemili događaj odigrao se početkom juna u Bloku 72, i prema nezvaničnim informacija, bio je unapred isplaniran.

Jukić je kobne večeri ranjen u stomak iz vatrenog oružja, a kolima Hitne pomoći prevezen je u KBC "Zemun" gde je do sada vodio borbu za život.

Incident se dogodio u Ulici doktora Ivana Ribara 98, kod ulaza u zgradu, gde je Demir Jukić i ranjen. Drugovi su ga tada, navodno, iz ulaza preneli na kamenu klupu u blizini, gde su mu pružili prvu pomoć. Do krvavog obračuna, prema nezvaničnim informacijama, došlo je zbog nekoliko grafita crno-belih koje su navijači suparničkog kluba prefarbali, uprkos tome što ceo kraj "pripada" simpatizerima Partizana.

- Više od stotinu mladića te večeri se okupilo u parku koji se nalazi u neposrednoj blizini, a nedugo zatim počeo je krvavi pir. Grupa momaka zatim je došla automobilima na mesto incidenta. Ubrzo su se naoružali štanglama, za koje se sumnja da su ih ranije posakrivali po okolnim žbunovima - ispričali su očevici.

Tuča je trajala oko pola sata, a kada su čuli policiju, huligani su se razbežali na sve strane.

Mladići su, prema svedočenju uplašenih stanara okolnih višespratnica, koristili baklje, motke i srpove, pa su se tragovi krvi mogli videti u ulazu i na zidovima zgrade i nekoliko dana posle okršaja.

Stanari zgrade su tada potvrdili "Novostima" da su ih uznemirile lomljava i jaka buka koja je odjekivala ulicom. Na ulazu u zgradu u Ivana Ribara 98, Demir Jukić je pokušao da se sakrije, a nakon napada stakla su bila razbijena, a hodnik pun kamenica. Ulaz i okolne zgrade ostali su ižvrljani grafitima sa navijačkim obeležjima.


OBRAČUNI KAO NA TRACI

* 8. 4. 2017. Uoči meča sa Radnikom sukobili su se navijači Zvezde i Partizana, a posle tuče intervenisale su policija i Hitna pomoć.

* 18. 4. 2017. Navijači Partizana zasuli su pripadnike policije bakljama i topovskim udarima, pošto su organi reda pokušali da ih spreče da na "večiti derbi" dođu trasom koju koriste "delije".

* 26. 5. 2017. Na platou ispred Hrama Svetog Save došlo je do masovne tuče navijača crno-belih i crveno-belih, posle koje su dve osobe sa povredama prevezene u Urgentni centar.