MARKO Čičković (24) i Predrag Košprdić (25), koji su uhapšeni zbog sumnje da su 6. oktobra upali u klub "Komitet" u beogradskoj Beton-hali, danas su se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, kako saznajemo, branili ćutanjem. Na predlog Tužilaštva, sud im je odredio pritvor do 30 dana.

Dva dana ranije, na saslušanje je priveden Miloš Hrkman (25), koji je takođe odbio da iznese odbranu i kojem je određen pritvor. Za ostalim izgrednicima, od kojih je većina identifikovana i za koje se sumnja da su kao i ova trojica iz navijačkog "miljea", policija intenzivno traga. Navodno, svi su bliski Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja, a na teret im se stavlja krivično delo nasilničko ponašanje za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora.


PROČITAJTE JOŠ:
POGLEDAJTE: Zbog "Komiteta" pali vandali bliski Velji Nevolji

Inače, pre nego što je doveden u Prvo tužilaštvo, Čičković je sa M. P. (37) priveden u Više javno tužilaštvo na saslušanje, jer je u vozilu u kojem su se nalazili, policija pronašla 20 grama kokaina. Zbog toga je protiv njih pisana prijava za nedozvoljeno posedovanje narkotika. Nakon toga, odveden je na saslušanje u Prvo tužilaštvo, koje je protiv njega pokrenulo istragu zbog upada i napada na radnike obezbeđenja i goste "Komiteta".

Prema priči očevidaca, grupa maskiranih muškaraca upala je u klub, pošto su prethodno savladali pripadnike obezbeđenja. Nakon toga su, kako su tvrdili, palicama i motkama lomili inventar i tom prilikom je povređeno nekoliko gostiju.