Policija i dalje traga za napadačima koji su hicima iz pištolja ubili advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića (57) ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu.

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, sumnja se da je advokat zbog bliskosti s Lukom Bojovićem još jedna žrtva rata između ozloglašenih crnogorskih klanova "kavačkog" i "škaljarskog".

Proverava se i da li je Ognjanović eventualno platio glavom to što je izvukao iz zatvora A. S., rođaka Radoja Zvicera, vođe "kavčana", koji je advokata potom izdao.

Robija zbog iznude

- Advokat je navodno s robije izvukao crnogorskog državljanina uz uslov da mu A. S. prenosi informacije iz "kavačkog klana". Da mu je osuđenik okrenuo leđa, Ognjanoviću je postalo jasno desetak dana pre nego što je ubijen u sačekuši. Do ovog saznanja došlo se proverom dokumentacije pronađene u advokatovoj kancelariji, ali i saslušanjem najbližih Ognjanovićevih saradnika - navodi nedeljnik Ekspres.

Kako se dodaje, A. S. je u Srbiji odgovarao zbog iznude.

- Ognjanović je navodno Crnogorcu obećao da će ga izvući iz zatvora pod uslovom da mu zbog bliskosti s "kavčanima" prenosi sva dešavanja, aktivnosti i planove klana. A. S. je pristao na nagodbu, a nakon izlaska iz zatvora otišao je u Crnu Goru. On i Ognjanović trebalo je početkom jula da se po dogovoru sastanu u Podgorici, ali se Crnogorac nije pojavio. To je advokatu bio jasan znak da ga je A. S. prodao "kavčanima" i da im se zbog toga može naći na meti - prenosi Ekspres.


Ognjanoviću pretili ubistvom

Dragoslav Ognjanović je 15 dana pre ubistva imao je obračun s članom "kavačkog klana".

- Ognjanović je bio u kafiću na Voždovcu u kojem se okupljaju "kavčani", a njegov dolazak protumačen je kao provokacija. Seo je za sto i naručio viski, a onda mu je pripadnik klana prišao i pljunuo ga u lice. Izgovorene su teške reči, a advokatu je zaprećeno ubistvom - piše Ekspres.

Nestao kokain


Dragoslav Ognjanović je u dugogodišnjoj advokatskoj karijeri zastupao mnogobrojne ličnosti, među kojima su bili i političari. Međutim, njegov najjači klijent bio je Bojović, koji je u Španiji osuđen na 18 godina zatvora. Bojović je navodno blizak sa "škaljarskim klanom", koji je od 2014. godine u ratu s "kavčanima" zbog nestanka 300 kilograma kokaina u Valensiji. U obračunu zaraćenih krimi-grupa dosad je ubijeno više od 30 pripadnika oba klana.